Kurs Cahit Sıtkı Tarancı Anadolu Lisesi konferans salonunda çok sayıda engellinin katılımı ile gerçekleşti. 
 
Dernek başkanı Selman Ökçe, engeli bireyler için düzenlenen kursun hayırlı bir adım olarak gördüklerini söyledi ve böyle bir etkinlik içinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ökçe, "Tüm Bismil halkının engeli vatandaşlarımıza karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." dedi.
 
 Ökçe, "Derneğimiz 2004 yılında kurulmuş olup ilçede ve köydeki engelli kardeşlerimizi bir arada tutmayı engellilerin sorunlarını engelli kardeşlerimizi sosyal hayata katmak evde hapis olmasını engellemek amaçlı faaliyet yürütüyoruz. Bismil'de yaşamını sürdüren engelli kardeşlerimizin birçok 
sorununa çare olduk elbette ki bu yetmiyor daha çok çalışmak en büyük hedefimizdir. Engelli kardeşimize ulaşım konusunda engelli motorları imkânını sağladık bu konuda bize desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen kaymakamlığımızı ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı değerli müdürümüze teşekkür ediyoruz. Devletimiz vatandaşlarına verdiği kurs imkânlarını biz engelliler olaraktan değerlendirmek istedik bu yüzden artık evde oturmasın engelliler dedik. Bir kurs açtık bu kursta amacımız sertifika veya belge almak  değil bir engellinin görev verildiğinde neler yapa bileceği verilen tüm görevlileri en başarılı şekilde yerine getirebileceğini toplumuza göstermek istedik. Bu kursu açmamıza yardım eden emeği büyük olan değerli kurs hocamız Murat Mergen başta olmak üzere kurs gördüğümüz okul müdür ve müdür yardımcımıza Bismil Bedensel Engelliler Derneği olarak teşekkür ediyoruz."
Editör: Haber Merkezi