019dfb6e-a352-4600-8bd2-5f6d70d149e3.jpgTürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bismil Şubesi, Enderun Okulu Meslek tanıtım günleri kapsamında Lise öğrencilerine yönelik Savcı Ümitcan Karabina ve Ömer Aydoğanın katılımı ile Hukuk bölümü tanıtımı yapıldı. 

Bismil Yavuz Selim Konferans salonunda gerçekleştirilen Meslek tanıtım günlerine TÜGVA Bismil Şube Başkanı Hamit Aras, yönetim kurulu üyeleri ve lise eğitimi gören 200’e yakın öğrenci katıldı. Programda Bismil Adliyede çalışan savcı Ümitcan karabina ve Ömer Aydoğan gelecekte ideallerinde Hukuk Fakültesi olan öğrencileriyle okul toplantı salonunda bir Avukatlık mesleği ve Hukuk konusunda bilgiler verdi.

Bismil Adliyesinde çalışan Savıcı Ümitcan Karabina yaptığı açıklamada üniversite okumak isteyen öğrencilerin düşündükleri bölümler hakkında bilgi verdiklerini ve öğrencileri geleceğe hazırladıklarını söyledi. 
Savcı Ömer Aydoğan ise “Burada üniversite imtihanında seçmeyi düşündükleri bölümler hakkında çocuklarımızın ileride seçmek istedikleri meslek hakkında bilgi vermek ve onları geleceğe hazırlamak için buradayız. Öğrencilere çağrım hangi işi yaparlarsa yapsınlar o işin en başarılı çalışanları olmayı hedeflemeleri lazım. Yani yaptıkları işi önemsemeleri, sevmeleri lazım ve o işlete de uzmanlaşıp derinleşmeleri lazım" dedi.
Türkiye Gençlik Vakfı Bismil Şube Başkanı Hamit Aras ise Liseli öğrencilerine yönelik çalışmalar yaptıklarını aktararak bugünde Liseli öğrencilerimize Savcılarımızın eşliğinde hukuk bölümü tanıtımını yaptık. İnşallah öğrencilerimize faydası olmuştur. Kıymetli zamanlarını bize ayırdıkları için Savcım Ümitcan Karabine ve Ömer Aydoğan’a teşekkür ediyorum, dedi.

Editör: Haber Merkezi