Toplantıya Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, Diyargaz Genel Müdürü M.Salih Deniz, Bismil İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, Diyarbakır DEDAŞ  İl müdürü Bülent Uğur Yaka, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Bilgilendirme toplanasında konuşan Diyarbakır DEDAŞ  İl Müdürü Bülent Uğur Yaka; Proje uygulama alanında bulunan 12.000 aboneye direk müdahale edilerek sağlık ve kesintisiz enerji kullanımı sağlanacak. Proje alanı içerinde RİNG şebeke sağlanarak proje dışı kalan abonelerin OG şebekelerinde kesinti minimuma indirilmesi sağlanacak. Ayrıca can ve mal güvenliği acısından tehlike arz eden trafolar ve havai şebeke yer altına alınarak teknolojik gelişmeler uygun monoblok beton köşklü trafolar montaj edilecektir. DEDAŞ  İl Müdürü  Yaka son olarak proje kapsamında 20.790 m3 kanal kazılarak 200.000 metre yer altı kablo montajı yapılacaktır şeklinde konuştu.
 Diyarbakır DEDAŞ  İl Müdürü Bülent Uğur Yaka’ın konuşmasında sonra Diyargaz Genel Müdürü M.Salih Deniz, Bismil’de uygulanacak doğalgaz projesi hakkında bilgiler verdi. 
Diyargaz Genel Müdürü Deniz, Bismil’de doğalgaz çalışmalarının önümüzde hafta Çarşamba günü ilk kazılarının yapılacağı, Ekim 2018 tarihinde ev ve işlerine doğalgazın verileceğini söyledi.

 

DOĞAL GAZ ÇALIŞMASI HAKKINDA BİLGİLER
İlçemiz Şentepe Mahallesinde BOTAŞ boru hattın üzerinde kurulacak olan Doğalgaz Basınç düşürme istasyonu için kamulaştırma çalışması devam etmektedir.  Doğalgaz kazı çalışması ilk önce Altıok mahallesinde başlanılarak ilçenin diğer yerlerin de devam edecektir. Peyder pey imara giren diğer yerleşim yerlerine de doğalgaz hizmeti verilecektir. Şimdilik Tepe Ambar ve Yukarı Salatta mahallelerinde doğalgaz hizmeti verilmeyecektir. Ancak önümüzdeki 4 yıl içerisinde Bismil’in her yerine doğalgaz hizmeti verilmesi planlanıyor.
Doğalgaz çalışması kapsamında Bismil’in sokaklarında toplam 120 KM kazı kazılacak olup Ekim ayın sonunda da yani önümüzdeki kış Doğalgaz ile ısınacak

ELEKTRİK TELLERİN YER ALTINA ALINMASININ AMACI
İlçemizde görüntü kirliliği ve arızaları minimum seviye düşürmek için İlçe merkezindeki tüm yerleşim alanların %70 kapsayacak şekilde elektrik telleri yer altına alınıyor. İlçe merkezinde toplam 55 km kanal açılarak mevcut kabloların dan 4 kat daha büyük güçte kablo yerleşecektir. 
Yapılan çalışma 5 ay içerisinde yanı Ekim ayın sonunda bitirilmesini hedeflenmekte.  Elektrik tellerin yer altına alması ile beraber görüntü kirliliği başta olmak üzere mevcut şebekenin yetersiz kalmasından dolayı arızalar da minimum seviye inecek. Ayrıca tüm sokaklarda aydınlatma çalışması yapılacak ve Bismil Diyarbakır karayolu üzerinde çalışmayan sokak lambaların yerine yeni aydınlatma tesisi kurulacak. 
Havai tip trafoların kalkacak onun yerine 45 adet 1600 kw güçte beton köşk trafolar gelecektir. Buda şuan ki mevcut trafoların 4 kat büyüklüğündeki güce tekabül etmektedir.  Ayrıca şuan mevcut durumunda 350 adet aydınlatma direği varken yeni sistemle beraber 1500 adet aydınlatma direği dikilecektir. Buda Bismil’in aydınlatma sorunu ortadan kalkacaktır.

2-117.jpg03-103.jpgdedas-bilgilendirme-(30).jpg

Editör: Haber Merkezi