Türkiye Elektrik İletim Anonim ŞirkEti (TEİAŞ) Grup Müdürlüğü, Bismil,Diyarbakır, Mardin ve Batman illerinde 3 trafo merkezinde yapılacak elektrik arıza-bakım çalışmaları nedeniyle bir gün süreyle kesinti yapılacağını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'da bulunan 380 kilovatlık 3 trafo merkezindeki Karakaya hat fiderindeki arıza nedeniyle 25 Eylül'de elektriklerin kesileceği kaydedildi. Açıklamada, Termal kamerayla yapılan ölçümlerde diğer pantograf ayırıcılarda ısınmalar yapılabilmesi için 25 Eylül'de 8 ve 16 saatleri arasında elektrik kesintisinin yaşanacağı belirtildi. Diyarbakır'da yatırım programında yer alan 3 tevsiatının gerçekleştirilebilmesi için 380 kilovatlık şalta anlaşmalı firma tarafından Çelik konsürksiyonların montajının yapılacağı duyuruldu.

Çalışmalar sırasında Diyarbakır 2, Diyarbakır 4 ve Bismil trafo merkezlerinde 130 megavat (MW), Mardin'de bulunan Etifosfat ve PS4 trafo merkezlerinde elektrik kesintisinin yaşanacağı belirtilirken, Batman'daki Batman 1 ve Batman 2 trafo merkezlerinde 200 megavat olmak üzere bölgede toplam 330 MW'lık elektrik kesintisinin uygulanacağı bildirildi. Elektrik kesintisinin en alt düzeyde gerçekleşmesi için bölgedeki barajların su seviyesi ve çalışma rejimlerinin Keban Yüz Tevzi Merkezi tarafından programlanacağı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi