Diyarbakır'da özellikle Bismil ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. Saatlerce süren kesintilerden dolayı sıkıntı yaşayan vatandaşlar, elektrik arıza telefonlarına ulaşamamaktan da yakınıyor.

Bismil merkezde ikamet eden Mehmet Öz adlı vatandaş, Aşırı soğukların yaşandığı bugünlerde elektrik kesintilerinin başladığını söyleyerek, "Bazen saatlerce elektrik gelmiyor. Bismil'in  göbeğinde çocuklar mum ışığında ders çalışıyor" diyerek, kesintilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Mehmet Öz, Ne olacak şu bismilin hali Her kış aynı şey, Bir çözüm bulunsun.Esnaflar perişan, kimse iş yapamıyor. Bismilin göbeğinde elektrik yok. dedi.

Son dönemde sık meydana gelen elektrik kesintileri, Bismil'de sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Elektrik dağıtımından sorumlu olan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından planlı olarak yapılan kesintilerin yanı sıra ani olarak yaşanan kesintiler yüzünden mağduriyet ortaya çıkıyor.

Elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdirdiğini söyleyen Hüsnagül özaydın, İkide bir elektriği kesiyorlar bu kış günü gece gidiyor, gündüz gidiyor, evinde yaşlı hastası olan var, küçük çocuğu olan var, yaz ayında kesmezler ama kışın saat başı elektrik gider diye dert yandı.

Özellikle şehir merkezinde sık zaman aralıkları ile yaşanan elektrik kesintilerine tepkili olan vatandaşlar, bu konuda bir açıklama yapılmadığı gerekçesiyle elektrik dağıtım firmasını eleştirdi. Eşyaları zarar gören işyeri sahipleri ve vatandaşlar, yaşanan olumsuzluklarla ilgili muhatap bulamadıklarını ifade ederek, hava şartlarının kesintiye neden olacak bir durumda olmamasına karşılık neden ani şekilde elektriklerin kesildiğini sorguladı ve yekililerden cevap istedi.

Editör: Haber Merkezi