Yükselen döviz kurları ve altınla birlikte başlayan zam furyası Diyarbakır Ekmeğini de vurdu. Bir çuval unun bir yıl içerisinde 120 Liradan 320 liraya yükseldiği Diyarbakır’da fırıncılar zam talep etti.

2 hafta önce Diyarbakır’da yapılan ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Diyarbakır Fırıncılar Odası, Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediye temsilcilerinin de katıldıkları toplantıda, 420 gram olan Diyarbakır Ekmeğinin gramajı öncelikle 400 grama indirildi. Ardından yüzde 17 zam yapılan ekmeğin rayiç bedeli 3,50 TL olarak belirlendi. Toplantıda belirlenen bu karar Diyarbakır ve ilçelerindeki fırıncılara tebliğ edildi ve kamuoyu ile de paylaşıldı. Bismil'deki fırıncılar da bu karara uydu ve ekmeği 3,50 TL'den satmaya başladı ancak bunu da yeterli görmeyen Bismil'deki fırıncılar, aradan bir hafta geçtikten sonra bir zam daha yaptı ve 400 gram olan ekmeği 4 TL'den satmaya başladılar.

Bismil’de neden 4 TL

Bismilli vatandaşlar, Diyarbakır ve ilçelerinde 3,50 TL’ye satılan Diyarbakır Ekmeğinin Bismil’de neden 4 TL’ye satıldığını merak ediyor. Rayiç bedeli 3,50 TL olan ekmek Bismil’de neden 4 TL’ye satılıyor diyen vatandaşlar konuya bir açıklık getirilmesini istiyor.

Zabıta denetimlerini arttıracak

Öte yandan edinilen son bilgilere göre Bismil Belediyesi zabıta ekiplerinin fırınlarda denetimlerini arttıracağı öğrenildi. Zabıta ekiplerinin fırınlarda gramaj ve fiyat konusunda denetim yapacağı, gramaj ve rayiç bedeli kurallarına uymayan fırınlara ceza kesileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi