EĞİTİME YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR”

Ak Parti Muş ve Bitlis İl koordinatörü ve 2 Dönem Ak parti milletvekilliği yapan Ali İhsan Merdanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bismil’e 2 yeni eğitim projesinin 2017 ‘de uygulamaya koyduğu açıkladı."

 Bu kapsamda, Bismil İlçesinde Fen Lisesi ve Selahaddin Eyyubi Özel Projeli İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi açıldı.

Açıklamasında eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Merdanoğlu, “Eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu anlayışıyla geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, daha modern ve kaliteli bir eğitim imkânı sağlamak amacıyla 2 yeni eğitim projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylamıştır. Buna göre, Bismil Fen Lisesi ve 16 Derslikli Selahaddin Eyyubi Özel Projeli İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi onaylandı. Bismillimizin geleceğine yapılacak en önemli yatırımlar olacaktır. Bismillimizin, aziz hemşerilerimiz ve gözümüzün nuru evlatlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Bismil’de Fen ve Proje okulların kurulmasında Ak parti Genel Başkan yardımcısı Diş İlişkiler Başkanı Mehmet Mehdi Eker ve Ak Parti Muş ve Bitlis İl koordinatörü ve 2 Dönem Ak parti milletvekilliği yapan Ali İhsan Merdanoğlu ve İlim Yayma Cemiyeti eski Başkanı, Artvin Milletvekili ve Cumhurbaşkanı danışmanı İsrafil Kışlalı, Bismil kaymakamı ve Belediye başkan vekili Turgay Gülenç, İlçe Milli eğitim Müdürü Aydın Ak, Ak parti ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın ve ilim yayma cemiyeti Bismil şube Başkanı M. Şerif ARAS girişimleri doğrultusunda  kurulması planlanan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Bismil’le alındı.

 Vali ve Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürünün gayretleriyle son yıllarda yapılan en önemli eğitim yatırımı yapılıyor.

img_9698.jpg

 

BU OKULLARDA SELAHADDİN EYYÜBİ’NİN TORUNLARI YETİŞECEK.

Edinilen bilgiye göre; Selahaddin Eyyubi Özel Projeli İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi destekleme ve yetiştirme kursları, Tam donanımlı laboratuarları, nezih ve konforlu pansiyonu, dinlenme ve etüt salonları, Öğrencilere burs imkânı, yepyeni ve modern derslikleri, yıl boyunca devam edecek olan müzik, resim, hat, spor, yüzme kursları, Z kütüphane ve internet erişimi ile ilimizdeki birçok eğitim kurumunu adeta kıskandıracak. 3 sınıf, 60 öğrenci kapasiteli olarak faaliyet göstermeye başlayacak olan proje okuluna TEOG puanına göre ilde dereceye giren öğrenciler arasından öğrenci alacak.

Proje okulu olarak belirlenen liselerde; özel projelerin uygulamaları yapılarak, akademisyenler de danışmanlık hizmeti vermektedir. Laboratuvar imkânları daha yüksektir. Bu okullar elektronik, bilişim, altyapı olanakları en üst seviyede ve üniversitelerle işbirliği halinde olmaktadır. 

2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi programı uygulanacak olan Selahaddin Eyyubi Özel Projeli İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi ilçemiz öğrencilerine, velilerine ve tüm ilçe halkımıza hayırlı olsun.

img_9685.jpgimg_9691.jpg

Editör: Haber Merkezi