ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLER KAYMAKAMIN VERDİĞİ KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR PLAKETİ SUNDULAR.

Bismil Kaymakamlığın açmış olduğu Destekleme ve yerleştirme kursları sayesinde üniversiteye yerleşen öğrenciler yanlarına Halk Eğitim merkezi müdürü Brusk Sungur ile birlikte Bismil kaymakamı Turgay Gülenç’i ziyaret ederek DYK kurslarına vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi sundular. 

KAYMAKAM GÜLENÇ ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ.

Öğrencilerin büyük başarısını tebrik eden Bismil kaymakamı Turgay Gülenç, “İlçemizde büyük başarılara imza atan Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki DYK kurslarımıza tüm desteklerimizi vereceğiz. Bu büyük başarılarından dolayı başta Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlerimiz olmak üzere tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AK, DERSHANEYE ALTERNATİF OLARAK AÇILAN KURS BAŞARI SERGİLEDİ.

Öğrencilerinin başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında bakanlıkça mezun öğrencilerin üniversitelere yerleştirmek maksadıyla YGS-LYS’ye hazırlık için kapatılan dershanelere alternatif amaçlı tamamı parasız, Bismil Halk Eğitim merkezleri bünyesinde Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız açıldığı ifade ederek,  DYK’nın ilk olması sebebiyle özellikle branş öğretmenlerinin temini ve kurs verilecek mekan ile ilgili yoğun çabalar sonucu diğer liselerde arda kalan branş öğretmenlerini bulup, Halk Eğitim merkezinde DYK kursu verilmiştir. Büyük fedakârlık örneği sergileyen ve Türkiye’de çok önemli üniversiteleri kazanan öğrencilerimizi başarılarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.

2-044.jpg

 “Büyük fedakârlık örneği sergileyen ve Türkiye’de çok önemli üniversiteleri kazanan öğrencilerim sizlerle ne kadar gurur duysak azdır” diyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sungur, “Bismil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bismil’de mezun öğrencilerimizde 2015-2016 döneminde YGS hazırlığı için 200, LYS hazırlığı için 80 kayıtlı öğrenciyle devam sağlanmış, 2016 ÖSYS sonucuna göre Hukuk Eğitim, mühendislik ve mimarlık fakülteleri olmak üzere toplam 42 öğrenci lisans ve ön lisans bölümlerini kazanmış olup başarı oranımız yüksek olduğunu söyledi.

Kursta görevlendirilecek kadrolu öğretmen sayısının yetersiz olması nedeniyle ilçe millî eğitim müdürlüğünce gerekli tedbirler alındığını ifade eden Sungur, Tamamı kendi ekip, özveri ve fedakârlığımızca kursumuzun başarıya ulaşması için öğrencilerimizin yoğun gayreti ile yıl içinde  kaynak desteği sağlayarak kursumuzu devam ettirdik.” dedi.

5-016.jpg3-.jpg

Editör: Haber Merkezi