Peygamber Efendimizin doğumu münasebetiyle Bismil’de Fırat düğün salonunda düzenlenecek etkinlikte Kürtçe konuşmacı İTTİHAT üyesi Abdülkuddüs yalçın Türkçe konuşmacısı Yahya Oğraş “Rahmet Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed” konulu konuşma yapacak. Programda ilahi sanatçısı Mustafa Altıntop seslendireceği ilahi ve ezgileriyle sahne alacak.

30 Kasım Perşembe akşamı saat: 19.00 da gerçekleşecek olan programla ilgili bir açıklama yapan Peygamber sevdalıları platformu Bismil temsilcisi Fuat Ayaş, “Hz. Muhammed iki dünyada da bize kurtuluş yolunu gösteren bir önder ve rehberdir. Onun sünnetine sarılıp Kur’an yolunda yürüyen, bu yolu bir dava olarak görüp uğrunda fedakârlık yapanlar kurtuluş yolu üzeredirler. İnsanlığın tek ve son kurtuluş yolu Kur’an ve sünnet yoludur, bu bizim inancımızdır. Vesileleri değerlendirerek peygamberi gündemde tutmak, o’nu konuşmak, o’nu düşünmek, o’nu anlamaya çalışmak bir Müslüman olarak görev ve sorumluluğumuzdur.

 Bu etkinliği düzenleyerek peygamberimizi Hz Muhammed (S.A.V)’mi hem anma, hem hayatından bir şeyler öğrenip unuttuğumuzu hatırlayıp, zihinlerimizde ona daha çok yer açmak vesile olması umut varız.

Birlik ve beraberliğin en hayırlısı olan İslam, Kur’an ve Peygamberi merkeze alarak gerçekleşen birlikteliktir, bu gaye ile gerçekleştireceğimiz buluşmaya tüm halkımızı davet ediyoruz düğün salonunda gerçekleştirilecek etkinlikte bayanlar için yer ayrılmıştır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi