Etkinliklere katılan HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Milletvekili Adayı Nimetullah Erdoğmuş "Bugün Peygamberimizin Kutlu doğumunu kutluyoruz., Peygamberimiz Hz Muhammed'i anarken hiçbir düşmanlık, kin ve nefretin yaşanmasına izin vermeyelim. Dedi.

Demokratik İslam Kongresi (DİK) ile Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) öncülüğünde Bismil Newroz alanında  “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak aynı zamanda DİK üyesi  olan Mele Ekrem Baran,  HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Milletvekili Adayı Nimetullah Erdoğmuş katıldı. Etkinlik, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Etkinlikte söz alan DİK üyesi Mele Ekrem Baran, " Hazreti Muhammed'in gelişiyle bu insanlık dışı uygulamalarla mücadele ettiğini ve bunlara son verdiğini  ifade ederek, "İslamiyet şiddet dini değildir. İslamiyet’in özünde, rahmet, adalet, hak hukuk olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Hazreti Muhammed'in gönderilişi tüm insanlığa rahmettir. Bugün İslam dini adına mazlum halklara zulüm ve şiddet uygulanmaktadır.  Kürt halkı bu zulümlere karşı Ortadoğu'da büyük bir direniş gösteriyor. Asıl olan da bu vahşete karşı çıkmaktır" dedi.

Ardından söz alan Milletvekili Adayı Nimetullah Erdoğmuş ise konuşmasında " Peygamberimiz Hz Muhammed'i anarken hiçbir düşmanlık, kin ve nefretin yaşanmasına izin vermeyelim. Hz Muhammed hiçbir kavme, halka ve coğrafyaya hitap etmiyordu. O ırk ve sınıf farkı tanımıyordu. O insanların mutlak eşitliğini savundu" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, etkinlik okunan dualarla devam etti.

Editör: Haber Merkezi