Diyarbakır Valiliğinden Yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, Bismil ilçesi Ambar mahallesinde bulunan Dicle Nehrine hayvan pisliği atılarak nehrin kirletildiği duyumu alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Devam eden çalışmalar neticesinde, Bismil ilçesi Ambar Mahallesi mülki sınırları içerisinde 03 Kasım 2019 Cumartesi günü icra edilen devriye esnasında bir şahsın kullanmış olduğu traktör ile nehir içerisine kanatlı hayvan ölüsü ve pisliğinin döktüğünün görülmesi üzerine devriye ekibince olaya müdahale edilerek şüpheli A.E. (Suriye uyruklu) isimli şahıs olaya konu olan araç ile birlikte olay yerinde yakalanmıştır." denildi.

Nehir içerisinde yapılan kontrolde, dökülen atıklarda hayvan ölülerinin ve hayvan pisliklerinin görüldüğü, suyun içerisinde 4 metrekare çapında bir yer kapladığı, atıkların bulunduğu yeri tamamen kirlettiği, etrafa kötü bir koku yaydığı tespit edildiği ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

"Bahse konu olay ile ilgili olarak, tavuk çiftliği sahibi F.S. ve atığı döken A.E. hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununa Muhalefet ve 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanuna Muhalefet suçlarından yasal işlem başlatılmıştır." (
 

Editör: Haber Merkezi