Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun organize ettiği Darbeye Hayır Final mitingi şölene dönüştü.  

15 Temmuz’da, Fetö/PDY terör örgütünün Milleti’nin iradesine yönelik kalkışmasının başarısızlığa uğraması, Bismil’de yığınları sokağa döktü.

İlçede, geniş bir katılımla gerçekleştirilen “Darbeye Hayır” mitingi adeta şölene dönüştü. Ellerinde taşıdıkları tevhit ve Türkiye bayraklarıyla Bismil belediye meydanında buluşan vatandaşlar, tekbir getirdi.

Diyarbakır Bismil ilçesindeki İslami sivil toplum kuruluşları darbeye hayır programı düzenledi. Program Bismil Yeni Camii müezzini Hıdır Beydağ hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mitinge, İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, AK Parti İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, Huda Par İlçe Başkanı Ali Bilmez, Bismil Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, Ankara’da gelen Aziz Alper Biten, Ulu Cami imamı M.Sait Yaz, STK’lar ile her kesimden vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Bismil Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Metin Çelebi,

      "Bilinmesini isteriz ki; dün 28 Şubat'ta nasıl alanlarda olduysak, 27 Nisan muhtırasında direndiysek, bugün de Memur-Sen ailesi olarak, Eğitim Bir Sen olarak sahada olduk ve sahada olmaya devam edeceğiz. Dedi.

Milletin iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabul etmediğimizi ve  Sahada alanlarda da vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürüleceğimizi altını çizen Çelebi, Bu hain darbe girişimi ve kalkışma sadece Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açmamış, uluslararası düzeyde sürekli itibar gören ve politika belirleyen Türkiye'nin imajını da sarsmaya, itibarını zedelemeye yönelik olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.  Bu darbenin diğer bir amacı bu mukaddes toprakları savaş ve gözyaşına boğmak, Suriye ye ve ırak a döndürmektir. İslam’ın izzet ve şerefini ayaklar altına almaktır. Ancak bu onların hesabıdır. Birde Allah Teâlâ’nın hesabı vardır. Dedi.

18-001.jpg

 

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Şerif Aras da darbe girişiminin başarısız olmasıyla Batılı devletlerin üzüldüğünü, İslam coğrafyasındaki ülkelerin ise sevindiğine dikkat çekti.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Bismil ilçe başkan yardımcısı Mehmet Emin Bal, adeta bir ateş çemberi içinde bulunan Türkiye’nin darbe girişimiyle yıkılmak istendiğini söyleyerek, “Gelişen Türkiye’yi, emperyalistler karşısında durabilen bu ülkeyi yerle bir edip zalimleri sevindirmek istediler. Bir darbe girişimi oldu fakat halk kahramanca bir diriliş sergiledi, tüm oyunları bozdu. Biz Hüda par teşkilatı olarak, bu haksızlığa karşı durduk durmaya da devam edeceğiz. Recep Tayip Erdoğan’ın şahsi adına İslam’a saldırılıyor. AK Parti teşkilatı adına ümmete saldırılıyor.” dedi.

Programın sonunda konuşan Diyarbakır Ulu Camii İmam-Hatibi Sait Yaz, Fethullah Gülen’den İslam’ı öğrenen saf Müslümanların, Gülen’in gerçek yüzü ortaya çıktıktan sonra hakikati gördüğüne söyledi.

Yaz, “İçimizde birini aldılar dinin elbisesini giydirdiler, hakkın önünde perdeyi kapattılar, batılın perdesini açtılar. Başına bir takke koydular. O Gülen denen adamı Amerika satın aldı. Eğer 15 Temmuz darbe girişim başarı olsaydı camileri yine ahırlara çevireceklerdi. Şuurlu Müslümanlar yok edilecekti. Ama başaramadılar, Allah bu memlekete lütfetti darbeyi halkın iradesiyle bertaraf etti.” diye konuştu.

Program ilahilerin okunmasıyla son buldu.

12-007.jpg

7-016.jpg

2-043.jpg3-045.jpg

20-007.jpg

Editör: Haber Merkezi