Bismil’de Merkez camide ikinci namazında İslami Sivil Toplum Kuruluşları,  Ak Parti ve Hür Dava Partisi ve vatandaşlar Altıok mahallesinden Bismil Belediye meydanına kadar sloganlarla yürüdü. Yapılan basın açıklamasını Bismil İslami STK’lar adına İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Mehmet Şerif Aras okudu. Yapılan basın açıklamasında Bedelli ne olursa olsun asla ülkeyi darbe yapan halkın düşmanı olan çetelere teslim etmeyeceğiz. Dedi.

Okunan Basın Açıklaması metni

Türkiye’de Dün akşam görüldü ki hegemonik güçler halkın iradesine el koymak istediler.

15.07.2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi hepimizin malumudur. Bu çılgınlığa teşebbüs edenlerin elbette bizde unutmayacağız, tarihte unutmayacak ve dünya var oldukça vicdanlarda yargılanacaktır.

dscf5481.jpgdscf5486.jpg

Bunu organize eden güçlerin taşeron paralel çetelerin varlığına ve sinsiliğine bir kez daha milletçe şahit olduk.

Paralel çetenin çığırtkanlığına boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Değerli halkımız bu bir partiye yapılmış bir kalkışma değil. Ülkemize ve halkımıza yapılan alçakça bir darbe girişimidir. Halkın iradesinin yansıması olarak görülen seçimleri yeterli görmüyorlar. Zira onlar hiçbir zaman adaletten hoşlanmazlar. Zulümle ayakta durular.

Darbeciler baskıyla ayakta duracaklarını zannediyorlar. Kan ile gözyaşı ile ayakta durmaya çalışıyorlar. Türkiye halkı bu işi burada bırakmayacaktır. Müslüman halkımız yapılan bu tuzaklara ve darbecilere karşı duracaktır.

Bismillin ve Türkiye’nin onurlu insanları darbe sevdalısı bu zihniyetleri def edecektir.

Bunu lanetliyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Darbelere boyun eğmemeceğizi bir kez daha tekrarlıyoruz.

Paralel çetelerin son çırpınışıdır. Milletçe dik durduk ve darbe teşebbüsünü dik duruşumuzla Allahın lütfü ve yardımıyla def etmiş bulunmaktayız.

Biz kısık seslerimiz ancak bu aciz halkın darbeye karşı dik duruşuyla darbelerin hüsrana uğratıldığı bir kez daha şahit olduk. Mektebinde şehadet olan bir milletin kaderinde esaret yoktur.

Değerli Kardeşlerim Ülke hepimizin bu darbe girişimi hepimize ciddi zarar verecektir. Şuan dik duruşumuzla bunu engellemeyi başardık. Karınca misali meydanlara çıkıp duruş sergilemek, ülkemiz için adam olma zamanıdır.

Bismilli olarak bizler dün akşam gerçekleşmesi istenen darbe girişimine karşı hükümetin yanında olduğunu altını çizmek isteriz.

Darbeye karşı mücadele eden tüm milletimize güvenlik güçlerimize canı gönülde tebrik ediyoruz.

İstanbul’da darbeciler tarafında katledilen Bismilli olup, İstanbul da ikamet eden HÜDA PAR üyesi Mehmet KARAASLAN’ı Allah şehadetini kabul etsin.

Şehit olmuş tüm kardeşlerimizin Şehadetleri mübarek olsun. Dedi.

dscf5496.jpgdscf5499.jpg

Editör: Haber Merkezi