İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün hazırladığı okul korosunun İstiklal Marşını okunmasıyla başlayan bayram kutlamaları, şiirlerin okunması ile devam etti. Karaman’da meydana gelen maden faciasından dolayı hazırlanan halk oyunları gösterileri iptal edildi.

 
Daha sonra kürsüye gelerek günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Kaymakam Vehbi Bakır, “Cumhuriyetimizin 91. yıl dönünü mü münasebetiyle düzenlenen bu törene teşriflerinizden dolayı hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 91.yılı kutlu olsun. Çok zor şartlar altında yürütülen milli mücadeleden sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları tarafından kurulan cumhuriyetimizi 91 yılına ulaşmaktan dolayı ne kadar gurur duysak azdır. Çok zor şartlar altında kurulmuş olan ülkemiz 91 yıllık süre içerisinde eğitimden sanata, kültürden medeniyete her alanda çok büyük mesafeler kat etmiş ve bu mesafeyi kat etmede yediden yetmişe, köylüden şehirliye ,işçiden memura ,zenginden fakire ülkemizin tüm yurttaşlarımızın emeği olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere emeği geçen şehitlerimize ,gazilere ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı bir kere daha ifade etmek istiyoruz. Sevgili öğrenciler ve öğretmenler sizlerin gayretleri ve çalışmaları geleceğimizi kurtaracak ışık olacaktır. Sizler ne kadar gayret ederseniz, ne kadar çok çalışırsanız geleceğimiz o kadar teminat altına almış olacaktır. Sizin gayretlerinize elimizden geldiği kadar katkı sunmak, ve bu gün olduğu kadar yarında hep yanınızda olacağız ve size destek olmak için var gücümüzle çalışacağız,” dedi.
 
Cumhuriyetin kurulduğu günden itibaren birlik beraberliğini güçlendiğini belirten Kaymakam Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şunu bir kere daha ifade etmek isterim ki Ülkemiz üzerinde içerde ve hariçte gizli emellerin planlıları olan herkes bunu çok iyi bilmeleri gerekir ki Ülkemiz bu güne kadar sağlanmış olduğu birliği ve beraberliği bu günden sonrada sağlayacak bunu bölmek isteyenlere asla fırsat verilmeyecektir. Bu vesileyle Karamanda meydana gelen faciada ve halen toprak altında olan işçilerimize de inşallah en kısa zamanda ulaşılmasını temenni ediyorum.
 
Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümü tekrar kutluyor hepinize sevgi ve selamlarımı sunuyorum, dedi “
 
Geçit töreniyle devam eden program renkli görüntülere sahne oldu.
2.20141029194839.jpg
 
3.20141029194725.jpg
Editör: Haber Merkezi