Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda ülke genelinde oy verme işlemi saat 08.00'de başladı.

Kırsal bölgelerde sabah işlerine gitmeden oylarını kullanmak isteyenler seçimin birinci turunda oylarını kullanmak için seçmen bilgi kağıtlarını alarak sandıklara gitti. Seçmen bu kez tek oy pusulasında oy kullandığı için oy verme işlemi 30 Mart yerel seçimlerine göre daha kolay oldu. Her seçmenin oy verme işlemini daha kısa sürede tamamlaması nedeniyle sandık başlarında kuyruklar uzamadı.

Bismil’de seçim bölgesi sakin geçti.

Bismil’de 30 Mart yerel seçimlere göre seçim bölgesinin sakinliği dikkat çekildi. Oylarını kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getiren seçmenler, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için sandığa geldik. İlk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanı vatana ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ İÇİN TÜM YURTTA OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ.

YSK, ERKEN SAAT UYGULAMASINI ÖNGÖRMEDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu seçimde doğu illerinde daha erken oy kullanmasına ilişkin düzenleme öngörmedi. Bu kapsamda tüm Türkiye'de saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de tamamlandı.

Seçim sonuçları YSK'nın yasağı kaldırmasının hemen ardından Bismil Cumhurbaşkanı seçim sonuçları www.bismilhaber.com’da olacak.

Editör: Haber Merkezi