Peygamber Sevdalıları Platformu'nun organize ettiği "Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)" isimli "Kutlu Doğum" programı bugün saat 13.30'te Bismil Newroz alanında yapıldı. Kutlu Doğum programına genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce peygamber aşığı katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu düzenlediği kutlu doğum etkinliği Bismil Newroz alanında yapıldı. Kur'an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan kutlamada Türkçe ve Kürtçe ilahiler okundu. Minik çocukların mevlidi Kürtçe ağlayarak okuması katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

 

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Abdulvahap Ekinci yaptı. Ekinci açılış konuşmasında "Bismil İlçesinde bugün bizler Hz. Fatıma'nın babası Hz. Muhammed'i (sav) anmak için burada bulunmaktayız. Biz öyle bir zat için bir araya toplanmışız ki Allah kâinatı onun hatırına yaratmıştır. Allah bizi onun ümmeti yapmıştır. Biz bununla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

 Grup Vuslat’ın seslendirdiği Kürtçe ilahi ve ezgilerden sonra mikrofona gelen Molla Münir Şanlı hoca, Kürtçe bir konuşma yaptı.

Şanlı Hoca, Peygamberimizin güzel ahlakından kesitler sunarak, İslam davasının temel taşlarının kadınlar olduğunu söyledi. Bir insanın bir konuda örnek olabileceğini ifade eden Şenlik, Allah Resulü'nün her konuda örnek olduğunu vurgulayarak, "Peygamber efendimiz çok zorluklar ve meşakkatler yaşadı. Bütün bu zorluk meşakkatler ile bu davayı bizlere bıraktı. Onun gibi, onun tabir ettiği şekilde bu davayı sürdürebilir ve bu sınavdan geçebiliriz" dedi.

Allah’ın bildirdiğine göre O, ümmetine çok düşkündür: “And olsun size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkündür. Müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir.” (Tövbe:128) ayetini okuyan Molla Münir Şanlı hoca, Peygamber (a.s) şöyle bir müjde veriyor:
Peygamberimizin kendisini ve ailesini sevenlere müjdeleri vardır. Bir bedevi peygamber(a.s)’a:
-“Kıyamet ne zaman kopacak? “ diye sorar. Peygamber:
-“Kıyamet için ne hazırladın?” buyurur. O da:
-“Pek bir şeyim yok ama Allah’ı ve Resulünü pek çok severim.” der. Bunun üzerine peygamber (a.s):
-“Kişi sevdiği ile beraberdir” diye cevap verir.

 Peygamberin şefaatine kavuşup, kurtulmak isteyenler için bu ne güzel müjdedir. Kıyamet günü şefaat etmeye tek yetkili peygamber (a.s)’dır. Diğer peygamberlerin bile kendini kurtarmaya çalıştığı “nefsi nefsi” dediği bir sırada O, “ümmeti, Ümmeti” diyecek ümmetini dileyecektir. Böylece şefaatini umanlara, şefaatini isteyerek kendisini sevenlere şefaat edecektir. Dedi.

Alimlerin Peygamberin varisleri olduğunu ifade eden Şanlı hoca, Peygamber varisleri sadece minberde konuşmak değildir. Peygamber varisleri peygamberin hayatını örnek alan Bediüzaman Sait Nursi ve Şehy Said’i hatırlasın. diye konuştu.

Şenlik ortamında gerçekleşen kutlu doğum etkinliğinde ilahi ve ezgiler okunurken, gençlerin sevinçten halay çekmeleri dikkat çekti.

aa.jpg

Şiir duygulu anlar yaşattı
Program 9 yaşında İrem Çelebi’nin 40 yaşındasın Peygamber Efendimiz ile ilgili okuduğu şiir davetlilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu.

GRUP VUSLAT OKUDUĞU İLAHİLERLE COŞKULU ANLAR YAŞANMASINA SEBEP OLDU.

Peygamber efendimizle rabbimizi tanıyoruz
Peygamber efendimizin güzel bir yol bıraktığını ifade eden Molla Celal Bozbaş hoca, bu yola hiç kimsenin itiraz edemeyeceğini belirtti. Molla Bozbaş Hoca Peygamberimizden önceki cahiliye dönemine değindi. Resulullah'ın (sav) hayatının bizler için örnek olduğuna ifade eden Celal Bozbaş Hoca,  "İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbiriniz sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız" hadisini hatırlatan Celal Hoca; "Müslüman erkekler yaşantılarında, Resulullah'ı (sav) örnek almalıdır. Bayanlar da Hz Aişe, Hz Zeynep annelerimizi örnek almalıdır. Bizler Resullulah'ın (sav) sünnetine bağlı kaldıkça kimse dinimize, mukaddesatımıza saldırmaya cüret edemez" dedi.

dscf5094.jpg

O'nun ahlakı ile ahlaklanalım
Allah'ın elçisi Hz Muhammed'de (s.a.v) güzel örnekler olduğunu belirten Celal Bozbaş Hoca, Müslümanların peygamber efendimizin ahlakı ile ahlaklanması gerektiğinin altını çizdi.

Etkinlik saat 16.00'te Molla Sabri Ortaç Hoca'nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.

 HABERİN FOTOĞRAFLARI

https://www.bismilhaber.com.tr/bismil-de-kutlu-dogum-coskulu-gecti-17g.htm

Editör: Haber Merkezi