İlçe Kaymakamı istediği kadar ilçenin caddelerinde denetim yapsın. Topluluğun olduğu Düğün, PTT kuyruk sırası ve Sebze pazarlarında önlem alınmasa hastalık daha da artacak. 

 

HER AKŞAM DÜĞÜN VAR. HER DÜĞÜN YENI 20 KİŞİLİK CORONAVİRÜS DEMEK.

Şu an haber yapıyoruz. Bismil’de Düğünde hala davul zurna sesi geliyor. Düğünde Sosyal mesafe  ve maske yok. Gençler oynuyor. Düğünde sonra eve gelip, ana,baba,nine ve dedelerini bulaştırıyorlar. 

Bugün Bismil’de 3 kişi coronavirüs te hayatını kaybetti. 

Artık yeter bu duyarsızlık nereye kadar devam edecek. 

 

Denetim yok, salgın katlanarak artıyor. Sonbahar geliyor, mevsimsel hastalıklarla beraber önlenemez bir noktaya gelecek. Bir an önce sıkı tedbirler alınmalı. 

 

Pandeminin kısmen kontrol altında olduğu bölge illerinde, 1 Haziran'dan sonra kısıtlamaların ve önlemlerin kaldırılmasıyla birlikte vaka sayıları hızla artıyor.

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte özellikle Diyarbakır, Mardin, Van, Urfa, Antep, Batman'da Covid-19 teşhisi konulan hastalar, servislerde yer bulamıyor. Hastaneler tam kapasite çalışıyor ve yeni hasta yatışı yapılamıyor. Hastalar ya ilaç tedavisi önerilerek evlerine gönderiliyor ya da başka illere sevk ediliyor.

 

Editör: Haber Merkezi