Bismil Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe merkezindeki tüm konteynırları ve temizlik kovalarını dezenfekte ilaçlarla temizliyor. Yaklaşık 1 hafta sürecek çalışma kapsamında konteynırlarların mahalle mahalle temizleneceği ve çevrede oluşabilecek kötü kokuların, görüntülerin önüne geçileceği belirtildi.

Bismil Belediye Eş Başkanı Gülşen Özer ilçede çevre sağlığına son derece önem verdiklerini ifade ederek, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, ilçemizde bulunan çöp konteynırlarını dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına düzenli bir şekilde devam etmektedir. Çevre temizliği ve sağlığı açısından da büyük önem taşıyan dezenfekte çalışmalarında konteynırlar önce bol köpükle yıkanıyor, belli bir sürenin ardından da durulanıyor” dedi.

Örünü tamamlayan çöp konteynerlerin yenisi ile değiştireceğini söyleyen Eş Başkanlardan Orhan Ayaz ise, ” Ekonomik ömrünü tamamlayarak kullanılmayacak duruma gelen konteynırlar toplanarak yerlerine yeni konteynırlar konulmakta, yetersiz gelen konteynırlar denetim elemanlarının tespitleri doğrultusunda takviye edilmektedir. Önümüzdeki dönemde amacımız renkli konteynır sistemine ve gömme konteynır sistemine geçip geri dönüşümü ilçemizde hızlandırmaktır, dedi.

“Bismil halkı, yerinde bir çalışma”

Oldukça yerinde bir çalışma olduğunu belirten Bismil halkı, yaz aylarının gelmesi ile birlikte çöp konteynerlerinden pis kokuların yükseldiğini ve sineklerin yoğunlaştığını, bununda önüne geçmek için belediye ekiplerinin düğmeye bastığını belirterek, Bismil Belediyesine örnek çalışmasından dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi