Açılış törenine Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Bismil Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Mesut Çoban, Bismil Emniyet Müdürü Vekili Cumhur Bekdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç, Belediye Meclis üyesi Mahmut Vural ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehit isimleri verildiği parkın açılışında konuşan Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, “ Bismil’de farklı bir şeyi yaşatmak istedik. Belediye farklı parklar yapabilir, ancak 15 Temmuz’un başkahramanı Ömer Halis Demir ve Bismil ilçesine mal olmuş şehitlerin ismini bir ömür boyu yaşatmak çok daha farklı bir anlayıştır şeklinde konuştu.
4 Ay İçerisinde İlçeye 5 Park 
Çalışmalarda hizmet yüzü görmemiş bölgelere ağırlık verdiklerini vurgulayan Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Köyden ilçeye göç ve geçmiş yıllardan gelen plansız ve programsız yapılaşma nedeniyle Bismil ilçesinde çoğu bölgesinde yaşam alanı oluşturacak yer bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Plansız programsız kentleşme yaşayan bölgeler arasında Bismil maalesef üst sıralarda olduğunu belirten Başkan Gülenç, “Bizlerde bu nedenle yaşam alanları ve parkları yapmakta zorlanıyoruz. Yapılaşma olmuş ama geleceği planlamamışlar. Görevi geldikten sonra ilçeyi karış karış dolaşıyoruz. Ufak tefek demeden vatandaşa nefes aldıracak yerler oluşturmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz 4 ay içerisinde ilçeye 5 park kazandırmış olduk bu parkların isimleri başta 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halis Demir parkı olmak üzere diğer parklara ise Bismilli şehitlerin isimlerini verdik. İleri ki zamanlarda Bismil’le daha çok yeşil alan ve park kazandırmayı hedefliyoruz.

7-024.jpg6-025.jpg

Başkan Gülenç parkın açılış töreninde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, yapılan parkaların Şehit isimlerinin verilmesinden dolayı memnun olduğunu, burada yapılan alan adıyla yaşasın. Evlatlarımıza en iyi alanları, onların kişiliklerinin gelişimi noktasında bu alanları belediyeler olarak bizler arttırmak zorundayız dedi.
 Konuşmaların ardından Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç ve protokol üyeleri parkın açılışını yaptı. Açılış töreninin ardından parkı gezen Başkan Gülenç, çocuklara oyuncak dağıtıp, fotoğraf çektirdi.

1-064.jpg2-072.jpg3-075.jpg5-028.jpg
 

Editör: Haber Merkezi