Edinilen bilgiye göre Bismil İlköğretim Okulu önüne saat 07:30 sıralarında otomobille  gelen şahıs ilkokulla giden bir çocuğu kandırıp arabaya bindirmek istedi, ancak kız öğrencinin kaçması sonucu çocuk kaçırma girişiminde bulunan şahıs kaçtığı öğrenildi. 
Görgü tanıklarının ifadelerinde aracın Tofaş Kartal olduğu plakanın 34’le başladığı ifade edildi.
Bu olay sonrası ilçe halkın tedirgin olmaya başladı. Yetkililer aileleri uyararak çocuklarınıza tenbih edin. Yabancı araçlara binmesinler ve yabancı insanlara kanmasınlar, kalabalık olarak okula gidip gelsinler ve yalnız dolaşmasınlar. Böyle bir olay vuku bulduğunda en yakın birilerine sığınarak şikayetçi olmalarını, okul idarecilerininde çok dikkatli olmaları gerektiği, okul yakınlarında bulunan yabancı araçların ve şüpheli şahısların emniyet görevlilerine bildirilmesi gerektiği belirtildi.

Mobese sistemi yok
Birçok ilçede kurulu bulunan MOBESE’nin Bismil Memozin bulvarında bulunmaması yüzünde yaşanan birçok olay ve hırsızlık olayları yüzünden vatandaş bıkmış durumda. Kameralar sayesinde gece gündüz güvenlik incelemeleri yapılarak herhangi bir olay anında direk polis ekipleri harekete geçirilebiliyor. Kameralar sayesinde olaylara erken müdahale etme şansı bulan polis, ilçede güvenliği kolaylıkla sağlayabiliyor.

Editör: Haber Merkezi