Bismil Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı  Turgay Gülenç, İlçe Jandarma Komutanı, ilçe Emniyet müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gaziler, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Kaymakam Turgay Gülenç tarafından Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Bismil Kaymakamlığı konferans salonunda devam eden programa Jandarma Kıdemli Başçavuş Ulaş Şahan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Şahan yaptığı konuşmasında; Bugün Milletimizin namusunu ve bayrağımızın şanını canından aziz tutan, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını seve seve fedan eden kahraman şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Şehitler vatanları uğruna canlarını vererek, kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandıran, her sayfası altın harflerle yazılmış şanlı tarihimizin kahramanlarıdır. Onlar toprak ve su ile yoğrulduğunda çamur, kanla yoğrulduklarında ise vatan olur” dedi.
Günün anlamına ilişkin olarak, Sinevizyon gösterimi, Türkü ve Şiirlerin okunmasıyla beraber duygulu anlar yaşandı. Daha sonra Çanakkale adlı şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi. Daha sonra çekilen hatıra fotoğrafının ardından kutlama ve anma programı sona erdi.

03-070.jpg04-042.jpg01-066.jpg

Editör: Haber Merkezi