Hükümet konağı bahçesinde saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başlayan program Cahit Sıtkı Tarancı Anadolu Lisesi konferans salonunda hazırlanan gösteri ile devam etti
Programa Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Garnizon Komutanı Binbaşı Nazmı Kızıl, Dicle Üniversitesinde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Hatip Yıldız, Cumhuriyet Savcısı, Kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. 
Konuk olarak programa katılan Dicle Üniversitesinde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Hatip Yıldız, Çanakkale ruhunu anlatan konuşmasında, Çanakkale bir kahramanlık destanı olduğunu vurgu yapan Yıldız, Çanakkale zaferi bu Müslüman vatan evladının iman ve azmini güç ve kuvvetinin canlı bir belgesi malul ve zalim küfrün hakkın karşısında mağlubiyeti ve maddenin mana özeliğinin yok olmasıdır. Batılıların haçlı seferberlerinden beri Müslümanları yeryüzünden ebediyen silme hırsıyla gösterdikleri çaba ve sarf nihayetinde Çanakkale zaferiyle onları hayal kırıklığına uğratmıştır, dedi.
Bismil ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafında organize edilen programda öğrencilerin şiir ve türkü dinletisinin ardından Mehmetçik İlköğretim okulu örencileri tarafından Çanakkale savaşına katılan askerleri anlatan tiyatro gösterimi izleyenleri duygulandırdı. Program çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.
Kaymakam Vehbi Bakır Bismil’de yaşayan 12 gaziyle bir araya gelerek önümüzdeki günlerde sizi Çanakkale’ye gönderceğiz müjdesini verdi. 
 
Editör: Haber Merkezi