Bismillin çeşitli Kur’an kurslarından Camilere gelen hafızlar, mübarek ay boyunca farklı zaman dilimlerinde mukabele için vatandaşlarla bir araya geliyor.

Bir köşeye çekilerek kendi halinde ibadet etmek için de çok uygun bir ortama sahip olan caminin her köşesinde Kur’an-ı Kerim okunup namaz kılınıyor. Kur’an-ı Kerim’i Mushaflardan takip ederek ’mukabele’ yapanların yanı sıra bazı vatandaşlar da güzel sesli hafızların okudukları mukabeleyi huşu içerisinde dinliyor.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Ramazan ayının başlamasıyla camilerde yapılan Kur'an mukabelelerine 7'den 70'şe yoğun katılım oluyor.

Cami imamının sesli olarak okuduğu Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilenler takip ederken, bilmeyenler ise aynı sevaptan yaralanmak için sessiz bir şekilde dinliyor.

Bismil’de Akpınar Mahallesi Biten Pasajı arkasında bulunan Hidayet mescidinde Ramazan ayını boyunca hatimle teravih namazı kılınıyor. Ramazan ayında Hatimle Teravih Namazını Hidayet mescidinde kıldığını ifade eden Namık Çelebi, teravihle birlikte 1 cüzü Kuran okunuyor. Normal Hatimle teravih kılınmayan camilere göre 45 dakika sadece fark var. Ama Hatimle teravihe alıştım. Devam ediyorum. Dedi.

Her geçen gün mukabele halkasının çoğaldığına dikkat çeken   İmamlar, “Gün geçtikçe halkamız çoğalıyor, bazı kardeşlerimiz ilk günlerdeki cüzleri kaçırabiliyor. Ama sonradan gelip takip ediyorlar. İnsanlar genelde kalabalık olan camilerdeki mukabeleleri tercih ediyorlar. Mukabelemiz gün geçtikçe artıyor biz de bundan çok memnunuz.” Diye ifade edilirken, Bismil Kurtuluş camide mukabele halkası gün geçtikçe kalabalıklaşıyor.

BİSMİL HALKI RAMAZANA SAYGILI

Ramazan ayında Bismil’de açık lokanta bulunmazken, Oruç tutmayanlarda açıktan sigara veya yemek yemiyorlar. 

Editör: Haber Merkezi