Şimdi ben 10 yaşındaki oğluma, “oğlum bizim dedelerimiz Jandarma basar korkusu ile ahır ve samanlıklarda bin bir gizlilik içinde Kur’an öğrenebiliyorlarmış” desem..

Dahası “60 ihtilalinden sonra hayal mayel ben bile Kur’an’ın gizli öğretildiğini hatırlıyorum” desem, inanmaz. Hatta 28 Şubat’ta, sivil İslam düşmanlarının gammazlaması ile bunların apoletli uzantılarının baskısı sonucu “kukla siyasetçiler” tarafında şu an üniversite çağında olan ağabeylerine de lise 1’e kadar “Kur’an öğretiminin” yasaklandığını söylesem, ona da “olmaz öyle şey” diyeceğinden eminim.

Bugünleri gören çocuk öyle düşünmekte “Maalesef ki haklı”.

Ama bunları yaşayıp da unutanlara ne demeli?

Ne acıdır ki, dedelerimiz, babalarımız  bizlere unutturmadığı bu acı hatıraları, biz çocuklarımızda yaşatamadık ve her şeyi “tozpembe” gören, “şuursuz ve sorumsuz (!) bir gençlik” türettik.

BU GÜN CAMİLER SERBEST AMA GEREKLİ ORTAMI SAĞLAMIYORUZ.

Bugünlerde camilerimiz “cıvıl cıvıl” çocuklarla şenlendi. fakat gel görki Bismil Başakşehir sitesi 296 hane, kapıcı evleri ile birlikte 300 haneyi geçmektedir. Başakşehir sitesinde Muteahhit konutları yaparken, bir mescit yapmamış, Site sakinlerinden bazıları Mescit ve cami yapmak için sitenin etrafındaki arsa sahiplerinde ücretle arsa temin etmeye çalışmışlar, olmamış, Sitenin içinde 2 daire boş, duyarlı bir kaç kişi daireleri kiralak istemişler, daire sahipleri çocukların Kur'an okuması için kira karşılığı bile vermiyor. Peki yaklaşık 700 çocuğun ikamet ettiği Başakşehir sitesinde yaz kur'an kursu eğitimi ne olacak.

Yarın kiyamet gününde Mahkemeyi kubrada bu çocuklar bizde hesap sorsalar ne cevap vereceğiz.  Bize gerekli ortamı sağlamadılar. Başka çocuklar yaz kur'an kursuna giderken, biz mahrum kaldık. Dinimizi öğretemediler yarabbi, deseler. nasıl hesap vereceğiz.

BUNUN SORUMLUSU KİM?

Bunun sorumlusu Siteyi yapan Muteahhite mi?

Yoksa Anna babasına mı?

yada Bismil Müftülüğüne mi?

yada Bismil Kaymakamlığı ve Belediye başkanlığımı?

Burada Ankara'ya şikayet ediyoruz. Bismil Başakşehir sitesindeki yaklaşık 700 çocuk yaz Eğitiminde mahrum bırakılmıştır.

346509.jpg

BAŞAKŞEHİR SİTESİ ÇOCUKLARI KAYIP NESLİN EŞİĞİNDE

‘’Kayıp Neslin Eşiğinde çocuklar: Kur'an Okuyamıyorum. yaz Kur'an Kursuna gitmek istiyorum’’ diyor çocuklar,

Bu çaptaki bir toplumsal sorunla baş edebilmek için kamu yönetimi ve sivil toplum kurumlarının işbirliğini zorunlu görüyoruz. Başakşehir sitesinde mescit veya cami yapılma zorunluluğu var. Başakşehir sitesine enyakın cami yeniköy camisidir. 700 metre uzaklıkta ve çocuklar karayolunda yol araç tehlikesinde yaya geçemiyorlar. 10 yıl sonra bu çocuklar büyüyecek. belki babaların mezarında bir fatiha bile okumayacaklar.  “Başakşehir sitesindeki çocukların Kayıp Bir Nesil” olarak anılmaması için bu gün hepimize düşen önemli sorumluluklar olduğuna inanıyoruz.

                                             Bismil Haber Gazetesi

Editör: Haber Merkezi