Olay akşam saatlerinde Kurtuluş mahallesinde bulunan park civarında meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre,  kimliği belirlenemeyen kişi/kişiler, Felek Çelebi (38) ve yanındaki arkadaşı  M.K.’a (23) bıçaklarla saldırdı.  Saldırı sonucunda yaralanan gençler, çevreden yetişen vatandaşlar tarafından özel araçla Bismil Devlet Hastanesine kaldırıldı . burada yapılan ilk müdahaleden sonra durumu ağır olan Felek Çelebi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine,  M.K.  ise, Gazi Yaşargil Eğitim Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ağır yaralı olan Felek Koç’un yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde özel güvenlikçi olan Felek Çelebi’nin, 9 gün önce nişanladığı öğrenilirken,  nişan düğünü sırasında  düğün salonunun dışında, havaya sıkılan maganda kurşunuyla aynı yerde çalıştığı iş arkadaşı güvenlikçi B.O. (38)  kafasından yaralanmıştı.
Dindar bir kişiliğe sahip  olduğu öğrenilen Felek Çelebi’nin, boş zamanlarını camide geçirdiği ve görevde olmadığı tüm namazlarını camide cemaatle kıldığı belirtildi.
Editör: Haber Merkezi