Bismil ilçesinde Açıköğretim Lisesi sınavına giren öğrenciler ile polis arasında yaşanan arbede sırasında polisin silahından çıkan merminin isabet ettiği Muhsine Belge'nin tedavisi sürüyor.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alınan Belge'nin durumu iyiye gidiyor. Belge, yaptığı açıklamada, dün, Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda yapılan Açıköğretim Lisesi sınavı için okul bahçesinde beklerken saat 14.00 sıralarında önünde polisle öğrenciler arasında kavga çıktığını belirtti.

Olayın bittiğini sanarak kapıya doğru hareket ettiğinde silahla vurulduğunu anlatan Belge, "Kardeşim de yanımdaydı, şahittir. Polis öğrenci ile tartışırken çıkarmış silahı sıkmış. Kurşun bana isabet etti. Üçüncü dönemdir Açıköğretim Lisesi sınavlarına giriyordum, sınava da giremedim. Davacı olacağım. O kadar kolay değil bir insan hayatı söz konusu, ya ölseydim. Başkası da olabilirdi. Polis isen dikkatli olacaksın. Bir şey varsa tartışılarak hal edilebilir, kurşunla değil. Bu gibi olaylar olmasın artık" dedi.

Bismil ilçesi Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda dün yapılan Açıköğretim Lisesi sınavı için görevlendirilen polis ile üst araması yaptırmadan sınav salonuna girmek istediği belirtilen bir öğrenci arasında çıkan tartışmada, yakında bulunan Muhsine Belge'nin polisin silahının ateş alması sonucu yaralandığı belirtilmişti.

 

Editör: Haber Merkezi