BU ALLAHIN VERDİĞİ BİR YETENEK

İlginç su tespiti ile ilgili konuşan Abdullah Tanrıkulu, “Su benim iki çubuğun nereden geldiğini takip ediyor ve beni yönlendiriyor. Suyun hangi noktandan geldiğini bile tespit edebiliyorum. Bu Allah’ın bir nimeti dedi. 

Batman’da işyeri bulunan Tanrıkulu, Bize yakın olan il ve civar köylerde yüzlerce kuyu açılmasını sağladım” dedi.

Bilimsel bir açıklama yapılamamasına rağmen bugüne kadar yüzlerce tarla suya kavuştu.

BATMAN VE DİYARBAKIR DA TARLA SAHİPLERİ ONU ARIYOR

Batman’da Tanrıkulu sondaj sahibi olan Abdullah Tanrıkulu, susuz köylerin ve tarla sahiplerinin aradığı isim haline geldi. ‘’Tanrıkulu, Kuru dut ağacından yaptığı V şeklinde çomağı eline alarak toprak üzerinde gezen ve suyun olduğu yerde çomağın hareket etmesi ile toprağın altında nerede su olduğunu bulan Abdullah Tanrıkulu, görenleri hayrete düşürüyor. 

SU ÇIKACAĞININ GARANTİSİNİ VERİYOR

Suyun kaynağını bulacağına dair garanti verdiğini dile getiren Tanrıkulu , sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Ben tespit ettiğim yeri kazdırırım, Eğer su çıkmasa sondaj masrafları almıyorum. Şu çıkarsa alıyorum. Yani ben su garantisi veriyorum.” Dedi. 

“TARLADA GEZERKEN, SUYUN OLDUĞU YERDE ÇOMAK HAVAYA KALKIYOR"

Suyu, duttan yapılan V şeklindeki çomakla buluyorum. Dut çomağıyla tarlayı geziyorum, suyun olduğu yerde çomak havaya kalkıyor. Çok zor zaptediyorum, elimden fırlayacakmış gibi oluyor” dedi. 

Bu yeteneğini mesleğe dönüştüren Tanrıkulu, Diyarbakır ve Batman illerine giderek su olmayan köyleri de suya kavuşturduğunu anlattı. Boş kalmıyorum. Su tespiti için arama başı 400-500 TL yapıyorum.” dedi. 

 

Editör: Haber Merkezi