Bugün kocaman, dolu dolu bir hayatın yitip gittiği zor bir gün benim için. Dedem ( Anne tarafı) diye bütün kalbimle söylediğim insanı, Tepe mezarlığına edebiyette Ahirette uğurladık bugün. hayatta son demlerini yaşarken  yanında olamadım, En son 2 gün önce Cuma günü onu ziyarette gitmiştim. Yatağında yattığında onu uykudan kaldırmamıştım.   Böylesi kısmetmiş. Hastaydı uzun bir süredir, zor zamanlar geçiriyordu. Yine de her ölüm erken ölümmüş gerçekten de, insan sevdiklerini kaybedince daha iyi anlıyor. Sevdikleri gidince anıları da gidecek gibi oluyor sanki.

Bir hayat bitti bugün. onu bir daha göremeyeceğim için, onunla sohbet edemeyeceğim için üzülüyorum hem de onun için, bir daha yapamayacağı şeyleri düşünüp üzülüyorum. İnsan ölenlerin ardından hep kendisi için üzülür derler bencilce; yaşını yapmıştı ama ben onun hayatı bırakıp gitmesine de üzülüyorum. Şimdi huzurlu ve daha rahat diyorum, ölünceye kadar tüm ihtiyaçları kendi giderdi. Son nefesine kadar aklı başındaydı.

Her yanına uğradığımda bana ölüm nasıl bir şey, Ahirette ne yapacağım. Hatalarım oldu. diyordu.

Vefat edince sevdikleri hep yanı başındaydı diyorum. 

TEPE'DE BİR ÇINAR DAHA GÖÇTÜ

Özetle: Bismil Haber Gazetesi kurucusu Musa ÇELEBİ nin anne tarafında dedesi  ve Bulut Ailesi’nin büyüklerinden Abdulmecit Bulut, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Her insan ölümü tadacaktır. Bir gün sıra bize de gelecektir. Allahım bizi imandan ayrılma;

Renkli duyarlı kişiliği, çalışkanlığı, başarılarıyla sevilen isimlerinden Abdulmecit Bulut'un 9 Nisan 2017 Pazar günü saat 02:00 hayatta gözlerini yumdu. Dedem vefat etmeden önce başında teyzem Nurhan Aydın ve Ninem H. Dursiye Bulut vardı. Anlattıklarına göre, dedem kızını çağırdı. Kızım bana yasini şerif oku dedi. Kızı Nurhan onu yasini şerif okudu. Kızı, Baba durumun nasıl, Dedemi, zaten 3 gün önce hastanede gelmişim. Kızı ;Seni hastaneye götüreli mi? Dedemde; bu gece yarısı sadece hastanede aciller açık, Sonra yan komşuları gelmişler. Üzerinde yasin okumuşlar. Dedem sonra kızına bana islam ile ilgili sorular sor konuşamıyorum. sorunca cevaplıyım demiş, Kızı da soru sormuş. Rabbin kim? Kitabımız ismi nedir? gibi sorular söylemiş oda cevaplamış, son nefesinde kelime i şehadet getirerek hayata gözlerini yummuş. Etrafındakiler bağırmışlar. yakınlarını çağırmışlar. Bakmışlar vefat etmiş.

           Biz dedemi mezarlıktan defnedikkten sonra, ninemin yanına gittim. Ninem bana dedeni ne yaptınız. bizde defnettik. Asıl memleketi olan Ahirette gitti. Artık Bu dünyada Abdulmecit Bulut yok. Ninem ağladı. iyi ve kötü günde birlikte 70 yıl geçirdik. ağlıyordu. belkide gözleri önüne onun anıları getiriyordu.

          TEPE BELDESİNDE DEFNEDİLDİ. SELASI İMAM HIDIR BEYDAĞ ŞÖYLE OKUNDU.

          Bismil'in Tepe beldesinde ikamet eden Abdulhadi ve Abdulkerim Bulut'un babası Abdulmecit Bulut hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi Tepe beldesinde defnedilmiş olup, taziye yeri Molla Avşar Taziye (Eski camii) yerinde olacaktır.

          DEDEMİ İLK HATIRLADIKLARIM.

          Kendisini ilk hatırladığım yıllarda dört yaşındaydım. bizim eve gelir beni okşardı. Küçükken annemle (H. Hüsna Bulut) birlikte hep dedemlerin evlerine giderdim. Dedem bazen bize bu Kuzu Musa'nın derdi. Beni seviyordu. Hakkında yazabileceğim onlarca unutulmayacak hatıralarım var.

         ÇINARLARIMIZ, KÖYÜMÜZDE BİR BİR GİDİYORLAR.

         Bazen düşündüğüm zaman aklıma gelmeyen anılarım şimdi sanki bir çeşmeden fışkırırcasına hücum ediyor gözlerimin önündeki yerlerine. Defnederken, Kendi kendime işte dünya bu kadar, Akıllı insan Ahiretine bakmalıdır. Ahirette hazırlıklı gitmelidir. Kurtuluş hak din islamdadır.

 

                Kimileri şansızdır, dedelerini bilmeden, tanımadan büyür. Kimileri şanslıdır, dedesinin dizinini dibinde büyür. Kimileri daha şanslıdır, dedelerine çocuklarını sevdirebilirler. Kimileri en şanslıdır, dedesi ile birlikte yaşlanır. Kimileri de dede diyebilmiş, biraz büyümüş o hissi tatmış, sonra yarım, tadı damağında, boynu bükük kalmıştır.

         Onlarla kavga etmenin, çarşıya gitmenin, tv izlemenin, siyasetten konuşmanın tadını, ne annede ne babada ne arkadaşta bulamazsınız. Çünkü o "dede"ye özeldir...

         Onların size olan sonsuz güveni ve sizin yapmak istediğiniz şeye olan inancınız bir araya geldiğinde, imkansız diye bir şey kalmaz. ancak ve ancak dedenizle başarabilirsiniz.

Canım dedem;

--------------------

 

Editör: Haber Merkezi