Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu için Bismil Merkez Özgürlük Bulvarı üzerinde ve Tepe Mahallesi merkez Caddesi üzerinde seçim bürosu açılışı yapıldı. Seçim büro çevresine Bağımsız Aday Zekeriya Yapıcıoğlu fotoğrafları ve afişler asıldı. Açılışa partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

“BİZLERİ BEKLEYEN MAZLUM BİR HALK VAR”

Yıllardır adaletten yoksun bırakılmış bir halkın Hür Adayları beklediğini söyleyen Hudapar Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez “Büyük hedeflerimiz var. Büyük duygular taşıyoruz. Bizleri bekleyen mazlum ve mağdur edilmiş bir halkımız var. Yıllarca adaletten yoksun bırakılmış bir halkımız var. Bu anlamda dahi olsa görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosu salâvatlar eşliğinde açıldı.

 “İnşallah 7 Haziran günü Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır’ın temsilcisi olarak göreceğiz”

DİYARBAKIR DA BİR BAĞIMSIZ ADAYIMIZ VAR.

Huda Par’ın destelediği Diyarbakır’da bir bağımsız adayları olduğunu ifade eden Huda Para Bismil ilçe Başkanı Ali Bilmez, Bu seçim bizler için çok önemlidir. Diyarbakır’da bağımsız bir aday çıkarmak için birkaç bin oya ihtiyaç vardır. Geçen seçimde Diyarbakır’da 35 bin oya yakın aldık. Bir bağımsız aday çıkarmak için birkaç bin oya ihtiyaç vardır. İnşallah desteklediğimiz genel başkanımız ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayımız Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır temsilcisi olarak mecliste göreceğiz. Diye konuştu.

“Kutsal devlet anlayışıyla, bütün İslami değerlere savaş açtılar”

Ülkede de 90 yıllık Kemalist ideolojinin Müslüman halka yıllarca zulmettiğine dikkat çeken Bilmez, “Müslüman Kürtler ise katmerli zulüm gördüler. Kemalizmin baskısıyla kabul ettirmeye çalıştığı her bir ilke, İslami bir değeri, İslami bir ilkeyi hedef aldı. Ulusalcılıkla, ümmet şuurunu ortadan kaldırmaya çalıştılar. Laiklikle, İslam’ı mescitlere hapsettiler. Kutsal devlet anlayışıyla, bütün İslami değerlere, mukaddesatlara savaş açtılar. Sistem kendine göre makul bir insan profili çizdi ve herkesi bu profile uydurmaya çalıştı. Dedi.

“En büyük mağdur Müslüman Kürt halkı olmuştur”

Kürt meselesi, önemli bir sorun olarak orta yerde durduğunu ifade eden Huda Para Bismil ilçe Başkanı Ali Bilmez,  Kürt meselesi doğurduğu sorunlarla beraber devam ediyor. Şüphesiz bu mesele, ne devletin ali menfaatlerine ne de örgütün çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir meseledir. Kürtlerin ve diğer etnik grupların da talep ettikleri İslami insani ve fıtri hakları verilmelidir. Yeni anayasada da bu hassasiyet unutulmamalı ve yeni sivil anayasa etnik, ideolojik vurgular içermemelidir. Dedi

Siyasette adalet eksikliğine vurgu yapan Bilmez, “Mevcut hükümet partisinin isminde adalet var fakat pratiğe bakıldığı zaman, adaletsizlik vardır. Hükümet zamanı gelince sırtını paralele dayadı, zamanı gelince Ergenekonla, darbecilerle hareket etti ve cezaevlerindeki darbecileri Ergenekoncuları serbest bıraktığı halde, İslami davadan cezaevlerine giren mütedeyyin insanlara kapıları kapattı. Bununla yetinmeyerek,  Adana’da İslami STK yöneticilerine cezalar yağdırdı, verilen cezalara göz yumdu.” diyerek hükümeti eleştirdi.

Bu bölge ihmal, inkâr ve asimilasyon politikalarıyla mağdur edildi. Aynı şekilde halkımız ekonomik yönden de yıllarca mağdur edildiğini ifade eden Bilmez, Türkler ve Kürtler, ülkenin asli kurucu halkları olarak kabul edilmelidir. Şu an Kürtlerin tanınmasıyla ilgili anayasada herhangi bir madde yoktur ve Kürt kelimesi geçmiyor. Türkler hangi haklara sahip iseler, Kürtler de aynı haklara sahip olmalıdır. Biz bunu aynı şekilde diğer etnik kesimler için de söylüyoruz. Ayrıca Kürtçe de, Türkçe ile beraber ikinci resmi dil olarak kabul edilmeli, Kürtçe aynı zamanda eğitim dili olmalıdır. Bir de devlet, geçmişte yaptıklarından dolayı özür dilemeli, kabirlerini gizlediği Said-i Nursi, Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi şahsiyetlerin mezar yerlerini açıklamalıdır. Bu şahsiyetler için iade-i itibar olmalı ve devleti temsil makamında olanlar, başta Şeyh Said olmak üzere Kürtlerin büyük bir saygıyla andıkları Kürt âlimlerine yapılmış olan zulmü resmen kabul etmeli ve bu şahsiyetlerin yakınlarından ve halktan devlet adına özür dilemelidirler. Diye konuştu.

hur-aday-zekeriya-yapicioglu,-birlesik-oy-pusulasinda-birinci-sirada.jpg

138400.jpg

138399.jpg

Editör: Haber Merkezi