Tüm konuklara yemek verildiği Asker Uğurlama Gecesi’ne katılan Başkan Gülenç, asker adaylarına Çeyrek altın, Türk bayrağı ve askerde kullanılabilecek malzemeler hediye etti.
Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç’in talimatıyla 98/1 tertip asker adayları için düzenlenen gece özel bir düğün salonunda gerçekleşti. Geleneksel hale getirilmeyi planlanan asker gecesine Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Cumhuriyet başsavcısı Fatih Kocaman, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Yol Kontrol Sorumlusu Osman Avşar, Kamu Kurum müdürleri, belediye müdürleri, asker aileleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Bismil ilçesine 1998/1 Tertip olarak askere gidecek olan 55 asker adayı, yerel sanatçı tarafından söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi ve özel folklor ekibiyle de geceye renk kattı.

.
Başkan Gülenç “Vatan Size Emanet, Aileleriniz de bize emanet”

.
Gece şöleninde kısa bir konuşma yapan Başkan Gülenç, Vatan savunmasının çok kutsal bir görev olduğunu ifade ederek askerliğin önemine değindi. Başkan Gülenç ”Bu akşam buradan asker ocağına, peygamber ocağına yakın zamanda göndereceğimiz bu yiğit kardeşlerimize bir moral ve motivasyon olsun amacıyla bu geceyi düzenledik. Bu güzel gecede aramızda bulunan, bizi şereflendiren, bütün misafirlerimize konuklarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Aynı zamanda bu güzel geceyi düzenlemesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Son zamanlarda memleketimiz çok büyük vadiler atlattı. Gezi eylemleri, Sonrasında hendek olayları gibi ve en son ise 15 Temmuz’da 250 civarında şehit verdiğimiz o alçak hain kalkışmasında ki o zor sürecini halkımız gayretiyle başarıyla atlattık. Halk birliğiyle, bütünüyle iç ve dış düşmanlarına kesinlikle müsaade etmedi. Bu vesileyle burada bir kez daha tüm geçirdiğimiz bu zor zamanlarda bize destek olan azizi milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunmayı bir borç sayıyoruz.” Dedi.
Konuşmasının sonunda Asker adaylarına sevgili gençler, sevgili asker arkadaşlarım diyerek seslenen Başkan Gülenç” Vatan sizlere emanet, ailelerinizde bize emanet gözünüz arkada kalmasın Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin Allah yar ve yardımcınız olsun.” Diyerek konuşmasını noktaladı.

.
En Büyük Asker Bizim Asker Sesleri Bismilli İnletti

.
Konuşmasının ardından asker ocağına uğurlanacak gençlere içerisinde Çeyrek altın, Türk bayrağı ve asker malzemesini içinde bulunan hediye paketlerini veren Başkan Gülenç, aileleriyle birlikte asker adaylarına hayırlı teskereler dileğinde de bulundu. Başkan Gülenç, daha sonra bir süre çalan davul zurna eşliğinde asker adayı gençlerle halay çekti ve oynadı.
Asker Uğurlama Gecesi’nde tekbirler eşliğinde kesilen kurbanın kanını bizzat kendi eliyle asker adayların alnına süren Başkan Gülenç, bela ve musibetlerden muhafaza etmesini temenni ederek, bu esnada duygusal anlar da yaşandı. Bazı anneler gözyaşlarına hakim olamadı. Türk bayrağını ve annelerinin ellerini öpen gençler, En büyük asker bizim asker sesleri ile Bismilli inletti
Asker Uğurlama Programı kapsamında yerleşim merkezinde Türk bayrağıyla donatılan araçlar da konvoy yaparken, davetlilere kavurma ve pilav ikramında bulunuldu.

12-011.jpg21-018.jpg141.jpg

Editör: Haber Merkezi