Bismil’de anız yangınlarını önleme çalışmaları kapsamında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kaymakamlık konferans salonunda çiftçilere yönelik bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya Bismil kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ersin Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Tunç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç, tarafından yapılan sunumda anız yakılmasının toprağa büyük zarar verdiğini belirterek, “Anız ve yol kenarları ile meralarda ot yakılması temel ekolojik sistemin dengesinin bozulmasına, bitki ve hayvan türlerinin yok olmasına, doğal zenginliklerimizin tahribine neden oluyor. Anız yakmak toprağımızdaki organik maddeleri yok ederek topraklarımızın verimini ve bereketini düşürüyor. Ayrıca, yol kenarında yakılan anızlar sebebiyle karayollarındaki görüş mesafesini azalıyor, ne yazık ki ölümle sonuçlanan trafik kazaları meydana geliyor. Bu nedenle bütün çiftçilerimizden bu konuda daha duyarlı davranmalarını, anız yakmamalarını ve hasadın kalıntılarını toprağa zarar vermeyecek metotlarla temizlemelerini önemle rica ediyoruz ”diye konuştu.

Anız yangınlarının önlenmesi programı, çiftçilerin sorularının İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç tarafından cevaplandırılması ile son buldu.

1-126.jpg03-176.jpg04-108.jpg
 

Editör: Haber Merkezi