Diyarbakır, DİSKİ Genel Müdürlüğü, 110 bin nüfusa sahip Bismil'de de altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe merkezi, köy ve mezralarla birlikte 112 bin nüfusa sahip Bismil'de, şimdiye kadar Terfi Merkezi ve depolarda gerekli bakım ve onarımları tamamlayan DİSKİ, içme suyu sistemi, kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma tesisi master planını hazırladı, ardından hızlı bir şekilde kanalizasyon, içme suyu şebekesi, su deposu inşa çalışmalarına başladı.

ARALIK MAHALLESİ KOOPERATİF MEZRASINDA KANALİZASYON ÇALIŞMASI 
Bismil kent merkezinde bulunan Aralık  Mahallesi'nde 65 hanenin kanal sorununu ortadan kaldıracak kanalizasyon altyapı çalışmalarını başlatan DİSKİ, çalışma kapsamında 2 bin 850 metre uzunluğunda şebeke döşeyecek.

11 yıl önce Beritan Aşireti için kurulan Çeltikli Mahallesi'nde de altyapı çalışmalarını hızlandıran DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinin içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için hızla çalışıyor. Mahallede şimdiye kadar 870 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşeyen ekipler, 3 bin 150 metre uzunluğunda içme suyu şebekesi ve su deposunun yapım çalışmalarına da başladı.

Bismil Göksu Mahallesi'nde 100 tonluk depo

Göksu Mahallesi'nde 100 tonluk içme suyu deposu yapım çalışmaları sürdürülürken, mahalleye 225 metre uzunluğunda içme suyu hattı; Köseli Mahallesi'ne ise 600 metre içme suyu şebekesi döşendi.

Editör: Haber Merkezi