Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük yaptığı açıklamada, İlçe genelinde faaliyet gösteren okullarda temizlik hizmetlerinin daha etkin yürütülebilmesi ve Kurumların çeşitli ağaçlandırma ve temizlik hizmetleri amacıyla, 3294 sayılı yasa kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunun 2. maddesine göre herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabii olmayan ve muhtaç olan vatandaşlardan, 90  kişinin İşkur'un geçici istihdam programı kapsamında istihdam edildiği belirtti.

19.20120323113656.jpg

İş-Kur İl Müdürlüğü ve Bismil Kaymakamlığı arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alan, yardım talebiyle başvuruda bulunan veya ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşları kapsayan, yoksulluğu önlemeye ve istihdamı geliştirmeye yönelik çalışmaların ciddiyetle sürdüğünü ifade eden Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük, İhtiyaç sahibi kişilerin, sadece sosyal yardımlarla  hayatlarını sürdürmeleri yerine çalışarak hem gelir elde etmeleri hem de üretken hale gelmeleri sağlanmaktadır.  Okulların temizlik işleri için 50 kişi, Kurumların çeşitli ağaçlandırma ve temizlik işleri için 40 kişinin toplam 90 kişiye iş imkânı sağlandı'' dedi.

Toplum yararına sunulan kamu hizmetlerinin etkinliğinin sağlanması için 90 kişiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ağaç budama kursu verilmiş olup,  Yaz aylarında okulların Boya badana işlerini yapmak için, İstihdam edilen kişilere Boya Badana kurslarıda verilecektir. Dedi.

90 kişinin işe alımı 20.02.2012 gerçekleştirilmiş olup, 6 aylık iş süresince işe alınan işçilerin sigorta primleri ödenip, asgari ücret üzerinden maaşları ödenecektir.

Editör: Haber Merkezi