Katılımcıların İŞKUR'a şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapabileceklerini öğrenildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR ortaklığında yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Bismil belediyesine (30) Kaymakamlık (60) kişi olmak üzere toplamda 90 kişi   çeşitli işlerde çalıştırılmak üzere 6 ay  istihdam edilecek. 

 İŞKUR Listelerinde 'Torpil' İddiası
İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında ilçe genelinde toplam 90  kişi alımı kura yerine liste yöntemi ile alınmasına tepki gösteren ismini vermek istemeyen  bir vatandaş, 4 kez başvurmama rağmen ismim listelerde yer almadı. Listelerde torpil yapılıyor. Herkes kendi adamını işe almak istiyor. 
Alımlar noter eşliğinde kura ile olsa kimsenin itirazı olmaz ama maalesef bazıları kendi tanıdıklarını işe alıyor. Peki bu geri kalan mağdur ve fakir insanlar ne yapacak? 

İŞKUR TYP PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?
TYP'ye katılmak isteyen adayların 35 yaşını bitirmiş olması, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olması, açıköğretim ve açık lise hariç öğrenci olmaması, TYP programının başladığı gün itibariyle herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olması gerekiyor. 

Editör: Haber Merkezi