Mesleki ve kariyer yapılan mesleğin kolay ve zor yanları, hayata hazırlanmaları, meslekleri yakından tanımaları ve mesleklerinde başarılı kişilerin anlatımlarından kişisel gelişim kazanmaları adına gerçekleşen “Kariyer Günleri” bu kez 9. ve 10. Sınıf öğrencilerine yönelik yapıldı.

            Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kariyer günleri İlçemiz Yavuz Selim İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Sabah saatlerinde başlayan oturumlar Öğleye kadar sürdü. Yapılan eğitim seminerlerinde Öğrencilerimize kendi mesleklerine her yönüyle tanıttılar. Doğru hedef belirlerken kişilik özelliklerini ilgi ve yeteneklerinin doğrultusunda bilinçli tercihler yapmaları konusunda bilgilendirildiler.

14.20150514190442.jpg

           Meslekleri her  yönüyle tanımalarını sağlamak. Doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlamakla ile ilgili konu başlıkları ele alındı.

Bu kapsamda Dicle Üniversitesi Kardiyoloji A.B.D öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Acet ve Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ve Av. Zeki Kartal konuşmacı olarak yer alan isimler oldu.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Okul Müdürleri ve öğrencileri ile sohbet etti. Katılımcılara hitap eden Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak; “Öğrencilerimizin, kariyer günleri sayesinde derslerde kazandırmaya çalışacağız, teorik bilgileri ve yetenekleri hangi sektörde, hangi kurumlarda, hangi meslekte kullanacaklarını bilmelerini, kurumları tanıyarak kararlarını kendilerinin vermelerini sağlamak. Meslekleri her  yönüyle tanımalarını sağlamak. Doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak. Öğrencileri, başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda bilinçli çalışma zemini oluşturmalarını sağlamak." diye açıklamada bulundu.

Bismil Yavuz Selim İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, herkesin meslek sahibi olmayı hedef olarak belirlemesi gerektiğini söyledi.

Herkesin yaptığı mesleği en iyi bilen ve icra eden bireyler olmayı başarması gerektiğini ifade eden Ak, şöyle konuştu:

"Şunu unutmamak gerekiyor ki, bütün meslekler çok değerli ve çok önemlidir.

Öğrencilere Dersleri konusunda tavsiyeler veren Ak, Ülkenin her yanındaki öğrenciler uzmanların ağzından tercih yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve hangi mesleklerin ilerleyen yıllarda daha popüler olacağını öğrenmesi ve Geleceğin meslekleri hakkında konuşan uzmanların tavsiyeleri, hangi mesleklerin daha çok kazandıracağını ve kariyer anlamında hangi mesleklerin daha iyi olacağını öğrenmeleri önemli olduğunu ifade etti.

12.20150514190505.jpg

Editör: Haber Merkezi