Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kutlama programına Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç ve Eşi Hanımefendi Figen Gülenç, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya,.AK PARTİ BİSMİL İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI EYYUP SUBAŞI Kamu kurumlarda çalışan bayanlar, Aile destek merkezindeki kursiyer bayanlar ve çok sayıda davetli katıldı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ETKİN BİR MÜCADELE VERİLİYOR

Bizler Kadın ve erkeğin bir bütününün iki eşit ve vazgeçilmez olduğunu belirten Başkan Gülenç,” Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun içi çabalıyoruz.

Ülkemizde bu temel inanç ve çabayı destekleyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kıymetli eşi hanımefendi Emine Erdoğan himayelerinde güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Hükümetimizin öncü çalışmaları sayesinde kadına yönelik şiddetine karşı etkin bir mücadele gerçekleşmektedir. Kadın istihdamındaki engeller kaldırmakta, kadın girişimciliği özendirici teşvikler çoğalmaktadır. En önemlisi toplumun huzuru ile bütünlüğü güçlenmesi yönünde politikalar yürütülmektedir.  Bismil başta olmak üzere Sayın Valimizin hassasiyetleri ve talimatları çerçevesinde bu konularda gerekli çalışmalar Kaymakamlığımız ve bağlı kurumlar ile Belediyemizin tüm imkânları vasıtasıyla yürütülmekte olup hatırı sayılır bir mesafe kat edilmiştir”, ifadelerini kullandı.

KADIN OKUMA YAZMA ORANINI ARTIRILMASI KONUSUNDA MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Kadınların okuma yazma oranını artırılması konusunda mücadele ettiğini ifade eden Başkan Gülenç” Özelikle eğitim yoluyla her geçen gün okuryazar olmayan kadın oranları azaltmakta, Türkiye ve Dünya standartlarına yaklaşılmakta aynı zamanda sosyo-kültürel ve ekonomik hayatta katılımın gitgide arttığı bilinçli kadın sayımız yüzümüzü kızartan rakamlardan yüzümüzü ağartan rakamlara doğru hızla ilerlemektedir.

1-085.jpg2-100.jpg5-041.jpg6-033.jpg

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI MEHMET KIZILKAYA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLADI.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya yaptığı açıklamada  Partimizin en önemli konusu  kadınların  insanlığın öğretmeni olduğunu.   Ve aile içinde kadının kimi zaman görünen, kimi zaman görünmeyen belirleyici rolünün   öğretmenlik vasfından gelmesini olarak gördüklerini.   Kadınlarda zaten Allah vergisi güçlü bir sezgi var.  Öğretmenlik yetenekleriyle birleştiğinde ortaya elleri ayakları öpülesi Annelerimizin, bir ömür boyu sırtımızı yasladığımız eşlerimiz, gözümüzün nuru kızlarımız çıkıyor.   Bunun en güzel örneği,   Peygamber Efendimiz SAV Buyuruyor; "Cennet Annelerin Ayakları Altındadır" Cennet annenin ayagina kadar hizmet etmekten, yaninda diz cokmekten, kırmadan ÖF bile demeden yaşlandığında hürmet etmekten geçer. Diye belirti.. 

Gün dolayısıyıla Bismil'de ilçe merkezinde çeşitli noktalarında da ayrıca yaklaşık 20 bin gül dağıtıldı...

Ayrıca Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından ilçenin farklı noktalarında yolda geçen kadınlara karanfil verildi.

akp-001.jpgakp1-001.jpgakp2-001.jpgakp3-001.jpgakp4.jpgakp6.jpg

Editör: Haber Merkezi