Bismil’in Kardeşlik parkında bir araya gelen, Demokrasi ve Atılım Partisi ( DEVA) Partisi, Halkların Demokratik Partisi

(HDP), Gelecek Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP),Toplumcu Demokrasi Partis (TDP) ve Saadet Partisi İlçe Başkanları'nın, Konya Meram'da 7 kişinin katledilmesine karşı yürüyüş ve ortak basın açıklaması yaptı.

İŞTE BASIN AÇIKLAMASININ TÜM METNİ

Değerli basın mensupları, siyasi parti temsilcileri Ve Bismil ilçe Başkanları çok değerli BİSMİL halkı Hepiniz hoşgeldiniz.

Sizlerde biliyorsunuz ki bizleri derinden üzen, yüreklerimizi cayır cayır yakan iki ayrı üzücü vahim olayla karşı karşıyayız.

Konya'da katledilen ailemiz ile başlamak istiyoruz konuya.

Bizi derinden üzen ve yaralayan karstan göç etmiş Konya'nın meram ilçesine bağlı hasan köyünde ikamet eden Dedeoğlu ailesine defalarca sözlü ırkçı saldırılarda bulunulmuştur ve bundan önceki saldırıda 60 kişilik bir gurup Dedeoğlu ailesine taşlı sopalı saldırıda bulunup kadın erkek ayırmaksızın yaralanmalar meydana getirmişlerdir.

Gözaltına alınan saldırganlar teker teker serbest bırakılmıştır. Gözleri kana doymayan ve daha çok canileşen insan demeye utandığımız bu kişiler bir kez daha Dedeoğlu ailesine saldırı düzenleyip canice,hunharca 3ü kadın olmak üzere toplamda 7 Kürt kardeşimizi katletmişlerdir.

Bu ırkçı saldırıyı kınıyoruz ve bu çirkin düşüncede olanlara "EDİ BESE" yani ARTIK YETER , diyoruz.

Konya'daki katliam faşizan ırkçı bir terör saldırısıdır ve öncesinde gerekli tedbirler alınmamıştır.

Bu ve buna benzer saldırılarda en sert şekilde gerekli müdahaleler yapılmış olsaydı belki bu üzücü olay yaşanmayacaktı.

Ülkemizin değerlerini birlik ve beraberliğini zedeleyen huzurunu bozan bu tür eylemler içinde bulunanlar hakkında hükümetin ve yargı organlarının harekete geçmesi ve gereğinin bir an önce yapılması bu hunharca saldırının sapkın faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamaları en büyük temennimizdir. Ülkemizi yöneten siyasi iktidarın ayrıştıran ve ötekileştiren toplumumuzu kutuplaştıran ve bu tür Irkçı ve faşist zihniyetleri adeta cesaretlendiren siyaset dilini terk etmesi ve kapsayıcı toplumsal barışı geliştiren uzlaştıran demokratik değerlere ve toplumsal barışa uygun bir siyaset dili geliştirmesi gerekir. bu alçakça Saldırıda hayatını kaybeden Kürt kardeşlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine ise sabır diliyoruz .

Birlik beraberliğimize kardeşliğimize kimsenin gölge düşürmesine izin vermeyelim. Türkü, kürdü,arabı,lazı, çerkezi hepimiz kardeşiz.

Değerli basın mensupları Bismil ilçe başkanlarım ve çok değerli halkımız

Kaç günden beri ardı arkası kesilmeyen birçok ilimizde farklı noktalarda çıkan orman yangınlarına tanıklık etmekteyiz. çocuklarımızın geleceği olan ülkemizin doğasını yok eden yüreğimizi de yakan bu orman yangınları karşısında hükümetin basiretsiz tutumu ve çözümsüzlüğü ayrıca Türk Hava kurumu ile Orman Bakanlığının yangın söndürme uçakları didişmesi ve tartışması gerçekten bir ibretlik durum örneğidir. Her konuda israfı ile ünlü siyasi iktidar orman yangınlarına karşı tedbir alma konusunda eli sıkı cimri bir politika izlemiş Yangın söndürme uçakları konusunda ülkemizi ele güne muhtaç bırakmıştır . Bilim çevrelerince Küresel ısınma ile ilişkilendirilen ve dünyada da yaygınlaşan bu orman yangınları bir kısım medya ve hükümet kaynaklarınca bu yangınların arkasında yasadışı illegal örgütlerin bulunduğu iddiası gündeme getirilmektedir. Eğer öyle ise tabiki gerekli tedbirleri almak içişleri bakanlığı ve hükümetin sorumluluğundadır bu ülkemizin akciğerlerini ormanlarımızı ve içindeki tüm canlıları yok eden orman yangınlarının varsa failleri derhal ortaya çıkarılmalı ve hukuk eliyle bu alçakça eylemlerin sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bizler bu orman yangınlarının faillerini şiddetle kınıyoruz bunların sorumluluarının hukuk önünde hesap vermesini hükümetten talep ediyoruz… Siyasi iktidarın yani hükümetin Günlerdir acıyla izlemek zorunda kaldığımız ve söndürme çalışmalarında yitirdiğimiz canların

Bu yürek yakan tablosundan ders çıkarmalıdır. Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklar söz konusu olunca uçak filoları İçin kesenin ağzını açan hükümet yangın söndürme uçakları İçin derhal çözüm bulmalıdır.

Marmaris'te pırıl pırıl bir kardeşimiz itfaiye çalışanı abilerine su götürürken canından oldu.

Bu masum gencin ve diğer vefat eden kardeşlerimizin hesabını kim verecek.

Ormanlarımız yanıyor, canımız yanıyor ve akciğerlerimiz adeta yok oluyor.

Orman yangınlarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor milletimizin ve acılı ailelerin başı sağolsun diyoruz yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize ve kederli ailelerimize ise Rabbim sabır ihsan eylesin.

Bu tablonun siyasi sorumlusu olanlara da Erdemli davranıp istifa edecek kadar ahlaklı bir davranışı göstermeleri temennimizi dile getirerek açıklamamızı sona erdiriyoruz Halkımıza selam ve saygılarımızla……230773809-4348311058591841-3807840052718825155-n.jpg230199814-4348311218591825-2251552262891357848-n.jpg231032285-4348310958591851-569817742164129674-n.jpg

Editör: Haber Merkezi