TEMA Vakfı Bismil Şubesi tarafından “Senin de bir fidanın olsun” kampanyası kapsamında okul, cami, köy ve mezarlıklarda 7 bin fidanı dikildi.
 
TEMA Vakfı Bismil Şubesi Başkanı Ergin Akyol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bismil TEMA olarak hemen hemen Bismil’in bütün okullarına yönelik yeşillendirme çalışması yaptıklarını söyledi.  
Akyol, “Toplumsal duyarlığı artırmak ve geleceğin teminatı olan çocuklara miras bırakma adına çevre, doğa, erozyon ve yeşillendirme çalışması yapmaktayız. Ağaç temin etme konusunda, Diyarbakır Fidanlık Müdürlüğü’nün duyarlılığı sayesinde, ‘Sen de Bismil’de bir fidan dik’ kampanyası başlamış ve aynı zamanda Diyarbakır orman işletmesinin de bu konu da katkısı olmuştur. Bismil’de 7 bin fidanın dikimini gerçekleştirdik. Bu çalışmaların amacı herkesin bir fidanı olması ve Bismil’i yeşillendirmek ve bu konuda bilinçli toplum kesimi oluşturmaktır.” dedi.
“Toplum olarak birileri öncülük etmediği takdirde kimse ağaç dikme gibi bir adım atmıyor.” diyen Akyol, “Bu yaptığımız çalışmaları görenler gelip bir fidan istedi. Kimse ben de fidan alayım, benim de bir katkım olsun demedi. Biz hem kendimiz ve hem geleceğimiz için bu tür çalışmalara karşı duyarlı olup bu konularda fedakârca davranmamız lazım.” ifadelerini kullandı.
82.jpg
Editör: Haber Merkezi