Bismil ilçesinde öğrencilere kitap ve hediyeler dağıtan Tema gönülleri eğitimi daha kapsamlı getirmek adına anlamlı hal getirmek adına kitap okumanın faydalı bir etken olacağını vurgulayarak öğrencilerin hayatına ışık olmak için böyle bir adım attıklarını vurguladılar.

Konuyla ilgili bilgi veren Bismil TEMA gönüllüsü Engin Akyol Toplumsal duyarlılığı sağlamak ve bireyin toplumda değerli kılma adına 'kitap bir ışıksa sende bir ışık yak' sloganı ile köy okullarına gittik ve yaklaşık olarak 200 kitap öğrencilere dağıtıklarını, eğitime ola bakış açısını değiştirme ve eğitimi onlara anlamlı kılmak için böyle bir çalışma gereği duyduğunu söyledi.

Öğrencilerin hayatın farklı boyutunu ve çevreyi daha iyi tanıma adına onlara aynı zamanda çevre doğa erozyon ve yeşillik ile ilgili bir seminer verildi. Bu seminer doğrultusuna öğrencilerin çevreyi daha iyi öğrendikleri ve çevreyi koruma için gönüllü olacağı ifade edildi.

Kitap bir ışıksa sende bir ışık sloganı ile Çöltepe ve Gültepe ilkokullarına gittiklerini söyleyen Akyol” Öğrencilere hem bir rehber olma hem de hayatlarına ışık yakma adına Bismil Aile Destek Merkezi Müdürü Remziye Budak, Melek hocam ile Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak hocanın öncülüğünde güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlik kapsamında çevre ve doğa eğitimi de verildi aynı zamanda güzel hediye paketleri ve kitap dağıtımı yaparak gönüllere taht kurduk ve her bir öğrenciye de geleceğin doğa gönüllüsü yaparak köyden ayrıldık.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi