Bismil’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla 4 bin aileye 500 Kg kömür yardımının dağıtımına başlandı. Kömürler, SYDV'nin kiraladığı kamyonetlerlere yüklenerek mahallerde oturan muhtaç ailelerin evlerine kadar götürülüp imza karşılığı teslim ediliyor.

Bismil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, daha önceden kurumda kaydı bulunan veya mahalle muhtarları tarafından tespit edilen ailelere ücretsiz kömür dağıtımına başlandı. Bu ilçe merkezinde, belde ve bağlı köylerdeki 4 bin aileye yarım ton kömür dağıtımında izdiham olmaması için, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kömürler muhtaç ailelerin evlerine kadar götürülerek teslim edildi.

Kömürlerini alan yoksul vatandaşlar, kömürlerini kapıda teslim eden SYDV görevlilerine teşekkür etti.

'VAN DEPREMİ NEDENİYLE GECİKMELİ GELDİ'

Kömür dağıtımını bizzat takip eden Bismil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Metin İçer, Van'da meydana gelen depremden dolayı bu yıl kömürlerin Bismille gecikmeli geldiğini belirterek şunları söyledi: Fakir ailelerin sorunsuz bir kış geçirmelerinin sağlanması amacıyla kömür dağıtımına başladık. Bismil merkezi ve köylerinde dağıtımı planlanan kömür anlaşma yapılan firma aracılığı ile fakir vatandaşların kapılarına kadar ücretsiz götürülmektedir. İlçemiz Merkez ve Beldelerinde ikamet eden 4000 fakir aileye aile başına 500 Kg olarak planlanan vakıf kömürü, muhtaç vatandaşlarımızı kışın yakacak alma derdinden kurtarmakta olup aile ekonomilerine katkı sağlamaktadır. Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi