Konu hakkında konuşan Dernek başkanı Mehmet Sebih Altun” Biz üç yıldır Maltepe’de faaliyet yürütüyoruz. İstanbul’da hemşerilerimizi bir ara getire bilmek için 2 yıldır futbol turnuvaları düzenliyoruz bu şekilde bir araya gelerek bir birimizi tanıyoruz. Günümüzde İnsanları bir araya getiren tek etken sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplum kuruluşları olmadığı zaman insanlar cenaze yada düğünlerde neden olarak bir araya geliyorlar. Ama biz nedensiz olarak insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. İstanbul’da bir araya geldiğimiz iş adamlarımız üyelerimiz dostlarımız onların yardımlarıyla bir hafta içerisinde topladığımız yardımla bugün Bismil’de üç okulda toplam 300 öğrenciye kışlık elbise ve ayakkabı yardımında bulunduk. Bugün yaptığımız yardımda çocukların o yüzünde gördüğümüz mutluluktan sonra inşallah bundan sonar daha büyük yardımlarla daha çok çocuklarımıza ulaşarak onları sevindirmeye çalışacağız. Yardı konusunda iş adamlarımızda o potosiyen var ama onun bilincinden dağîler.  Önemli olan olara o bilinci aşılamaktır hepsinin imkanı var ama maalesef imkanlar değerlendirilemiyor insanlara ulaşılamıyor. Birileri öncülük edilirse yardımlar yapar insanlarımız bunları da sağlıya bilecek tek kurum sivil toplum kuruluşları ve derneklerdir. Bizde dernek olarak bugün başlamış olduk onlara örnek teşkil etmiş olduk onlarda inşallah bundan sonra farklı, farklı platformlara destek vererek bu tür faaliyetlere destek vereceklerini diye düşünüyorum iş adamlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Toplumun kalkınması için herkesin taşın altına elini koymasını istiyoruz.”Dedi.
Okullarda yapılan yardımlarla ilgili konuşan Bismil ilçe mili eğitim müdürü Cafer Gülseven” Bismil ilçe mili eğitim müdürlüğü olarak, bugün Selahaddin-i eyyubi ilkokulumuzda gerçekleştirilen giyim yardım kampanyasında İstanbul’dan biraya kadar gelen Diyarbakır Bismil kültür dayanışma derneği yöneticileriyle birlikteyiz. Öncelikle böyle bir kampanyanın içinde oldukları için ve çocuklarımıza ulaştıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Yapılan yardım kampanyasında çocuklarımıza bol çeşitli giyim malzemesini dağıttılar çocuklarımız bu yardımlardan dolayı çok mutlu oldular. Biz eğitim camiası olarak bu tür yardımların çoğalmasını istiyoruz. Özelikle hemşerilerimizin bu duyarlılığı gösterip ta İstanbul’dan buraya kadar gelmeleri çocuklarımızla bir araya gelmeleri bizim için çok manidar bundan sonra ki süreçte de kendileriyle iş birliği devam ederek daha çok maddi durumu düşük olan öğrencilerimize ulaşacaklarını umut ediyoruz. İfadesini kulandı.
Maddi durumu düşük olan öğrencilerimizin tespit etme hakkında bilgi veren Gülseven” Mili eğitim camiası olarak sene başı tüm sınıf öğretmenlerimiz ve sınıf rehber öğretmenlerimiz çocuklarımız üzerinde gözlem fişi olara dediğimiz gözlem fişi dolduruyorlar. Bunu yanı sıra gerekirse bütün evleri tek, tek ziyaret ederek ve bu şekilde her çocuğumuzun maddi durumundan tutunda sosyal ekonomik durumun a kadar evde olan kardeş sayısı kadar yaşadığı tüm sosyal sorunlara kadar hepsini not altına tutana altına tutuyoruz ve biz buna göre değerlendirme yapıyoruz. Böyle bir yardım çalışması bize geldiği zaman öğretmenlerimiz o gözlem fişlerinden yaralanarak maddi durumu düşük olan çocuklarımızı tespit ederek idareye bildiriyorlar idarede o listeyi oluşturup yardım yapacak ilgili STK yada derneklere paylaşıyorlar. “Dedi.

3-154.jpg

2-162.jpg

Editör: Haber Merkezi