Bismil'de 2016’nın anatomisi

05 MAYIS 2016
Çiftçiler yol kapattı
Bismil Salat köyü mevkiinde Diyarbakır-Batman karayolu kapatan çiftçiler, su kanalarının karayolu tarafından kapatıldığını iddia ederek, Diyarbakır-Batman karayolu bir süreliğine trafiğe kapattılar.
Yaklaşık bir saat yolu trafiğe kapatan çiftçiler, uzun araç kuyruklarının beklememesi için yolu tekrar trafiğe açtılar.
-----------------------------------------------------------
10 MAYIS 2016
Bismilli Mucit Güzel Bir Projeye İmza Attı
Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde cep telefonu bayiliğinin yanı sıra tamiratını da yapan ortaokul ve lise diplomalarını dışarından alan Celal Göğer, görenleri şaşırtan bir buluşa imza attı.
Bismil İlçesi'nde cep telefonu bayiliği ile tamirciliği yapan Dunya Cep Hastanesi iphone bayışı 40 yaşındaki Celal Göğer, cep telefonlarının ekranını görünmüz kılan ve chip takılı özel tasarım gözlükle ancak görünebilir hale getirdi.
-----------------------------------------------------------
11 MAYIS 2016
Kaymakam Gülenç, Kermesin Açılışını Yaptı
Bismil Aile Destek Merkezi tarafından yapılan kermese Kaymakam Turgay Gülenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Sivil Toplum Kuruluşları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Turgay Gülenç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden yürütülen (ADEM) projeleri Türkiye genelinde altı yıldır başarı ile uygulanan bir proje olduğunu söyledi.
-----------------------------------------------------------
13 MAYIS 2016
Bismil'de 13 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Bismil ilçesinde 3 ayrı noktada yapılan yol aramalarında, piyasa değeri 78 bin TL olan 13 bin 10 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Bismil ilçesinde yol kontrolü uygulamasında, Bismil’den Diyarbakır’a hareket halindeki özel bir araçta yapılan aramada piyasa değeri 54 bin TL olan 9 bin paket değişik markalarda sigara ele geçirildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığından yapılan açıklamada baskınlarda ayrıca 2 şüphelinin yakalandığı belirtildi.
-----------------------------------------------------------
18 MAYIS 2016
Bismil'de Görev Yapacak Bekçi Listesi Açıklandı
Bismil Kaymakamlığı Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımları ile ilgili olarak; 26 Bekçi alındı