Bismil Hükümet konağı önünde düzenlenen çelenk sunum törenine Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, Bismil Askerlik Şube Başkanı Alper Akça, Garnizon Komutanı Ahmet Boyacıoğlu, protokol üyeleri, askeri personel, Kamu kurum müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri şehit aileleri ve gaziler katıldı. Atatürk Anıtı’na kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. 
Daha sonra Yavuz Selim İlköğretim okulun Konferans Salonu’nda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, öğrencilerin hazırladığı şiirler okundu. Çanakkale zaferindeki yaşanan bir anıyı öğrenciler tarafından oynanan tiyatro gösterimi ile salondakileri duygulandırdı. Programda, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli şarkılar seslendirildi. Programın sonunda çeşitli yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere ve Şehit yakınları ile Gazilere Kaymakam Gülenç tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Daha sonra 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolaysıyla özel bir lokantada düzenlenen programda, şehitler için mevlit, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Yemekten sonra ilçe Müftüsü Ahmet Durmuş tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

1-002.jpeg2-005.jpeg
 

Editör: Haber Merkezi