Bismil Müftülüğü her hafta düzenli olarak Pazar günleri gerçekleştirdiği sabah namazı buluşmalarını bu hafta 18 Mart Çanakkale Şehitleri gününe rastlaması nedeniyle bu güne özel 18 Mart Çanakkale Şehitleri günü temasıyla gerçekleştirildi.


Bismil Müftülüğünce düzenlenen ve her hafta farklı camide yapılan sabah namazı buluşmaları programı bu hafta 18 Mart Çanakkale Zaferi programı Bismil Altıok Mahallesi merkez Camii’nde gerçekleştirildi.
Program Bismil halkının katılımı ile sabahın nuru değerlendirildi. Sabah namazını İlçe müftüsü Ahmet Durmuş kıldırdı. 


Ardından okunan Yasin-i Şerif, İlahiler, Tesbihatlar ile program icra edildi.
İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş camide yaptığı sohbette peygamberimiz hayatında ve sahibelerin Bedir ve Uhut savaşındaki fedakârlıkları anlattı. Müftü Durmuş sohbetinde, Hani ilçesinde müftü görevindeyken, bir köyde 100 erkek Çanakkale savaşına katıldığını ve 100 kişiden sadece 2 kişi geri döndüğü ve diğerleri şehit olduğunu söyledi. Çanakkale Muharebelerinde iki zafer birden kazanılmıştır. Bunlardan biri, düşmana karşı zâhiren kazanılan maddî zafer; ikincisi ise; din, iman hususlarında yaşanan ve asla mazi olmayan manevi zaferdir. Bu açıdan Çanakkale Zaferi inancın, azmin ve fedakârlığın da zaferidir.


Müftü Durmuş, Çanakkale ruhunun, imanın doruk noktası olduğunu belirterek, “Unutmayalım ki, millet olarak tarihten ibret alıp Çanakkale ruhunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmayacaktır.  dedi.
Program sonrası cemaate ikram yapıldı.

2-059.jpg

Editör: Haber Merkezi