Dicle Nehri üzerinde yapımı devam eden Silvan Barajı'nın da sulamaya büyük katkı sağlayan barajın ana kanallarda ara sıra sorunlar çıkmaktadır.
Aziz Aslan kendisine ait arazisinde geçen 800 metrelik yeraltı ana boru hattı döşemesine izin verilmiyordu.
800 metrelik arazide tarla sahibinin izin vermemesi üzerine Bozçalı köyü arazilerinin 3/2’si Sarıköy arazilerinin bir kısmı, Korukçu köyü arazilerin bir kısmı olmak üzere toplam 16 bin Dekar araziler baraj suyuna kavuşmayacaktı. 4 aydır, 3 köy arasında sorun oluşmaktaydı. Köylüler bu sorunu gidermek için arayış içindeydiler.

BİSMİL KAYMAKAMI OLAYA KAYITSIZ KALMADI

Bismillin 3 köyünde toplam 16 bin Dekar arazinin Aziz Aslan köyünde geçen 800 metrelik ana kanalın yeraltı boru döşemek için izni gerekiyordu. Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen, olaya kayıtsız kalmayarak, Aziz Aslan’ı ikna etti. Böylece Bozcalı, Korukçu ve Sarıköy arazilerin suya kavuşmasını sağladı.

Tarla Sahibi Aziz Aslan, birçok kişinin girişimlerine rağmen tarlasında Devlet tarafından daha önce kamulaştırma yapmadığı için boru hattı döşenmesine izin vermiyordu. Fakat Bismil kaymakamı Hamza Türkmen’i kırmayarak, tarlasında 800 metrelik ana kanal boru hattı döşenmesine izin verdi.

KÖYLÜLER RAHAT BİR NEFES ALDILAR.
Bozçalı, Korukçu ve Sarıköy deki vatandaşlar, köylerini suya kavuşma sorunu çözen Bismil kaymakamı Hamza Türkmen’e teşekkür ettiler.

Bozçalı Köy Muhtarı Tevfik Bozçalı, 3 köyde toplam 16 bin Dekar arazi suya kavuşmayacaktı. Aziz Aslan bey sorun çıkarıyordu. Fakat Sayın Kaymakamımız Hamza Türkmen 3 köyün tarlaların suya kavuşması için Aziz Aslan beyle konuştu ve sorunu çözdü. Bu konuda sayın kaymamamızı çok teşekkür ederiz. Dedi.

"SİLVAN BARAJININ BİSMİL TARAFINDAKİ BÜTÜN ALANLARDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

Bölgedeki arazi toplulaştırmaları da hukuki sorunları hariç bitmek üzere, Bölgede ekonomik olarak sulanmasında Türkiye'ye fayda sağlayacak alanların hemen hemen hepsine girilmiş, çalışma yürütülmüş olacağını ifade eden Bismil kaymakamı ve Belediye Başkan V. Hamza Türkmen, Tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici olacak. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelerek, il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansıyacak. Bismil’de tarım arazileri suya kavuşmasıyla, Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlayacağını ifade etti.

65-017.jpg64-006.jpg

Editör: Haber Merkezi