Bismil Kaymakamlığı tarafında organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında düzenlenen etkinliklerde ilçe protokolü ve vatandaşlar ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde anma programı kutlandı.
Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz akşamı saat:22:00’de başlayan program gece geç saatlere kadar kardeşlik parkında kutlandı.
Bismil Kardeşlik parkında saat 22:00’de başlayan etkinliğe, Bismil Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İsmail Sert, İlçe Emniyet Müdürü  Cumhur Bekdemir, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Gülseven, Siyasi Parti temsilcileri, STK temsilcileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile geldikleri alanda kurulan sahneden okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş tarafından dua edildi. Herhangi bir parti bayrağının olmadığı alanda, Türk bayrakları ile kırmızı beyaza büründü.
Etkinlikte konuşan Kaymakam Yüksel, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Rabbim şehadete ermiş tüm şehitlerimize o cennet makamına, bizleri de onların makamında onların şehadetinden nasiplenmeyi nasip eder. Bundan sonra bizden sonra gelecek nesillere, 15 Temmuz’u unutturmamak adına her yıl bu zaferimizi anmayı Rabbim nasip eder inşallah”   bu duygu ve düşüncelerle vatanı, bayrağı ve milleti uğruna canlarını feda eden başta 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, Kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. dedi.

28-001.jpg26-001.jpg25-003.jpg27.jpg
5-074.jpg41-003.jpg

Editör: Haber Merkezi