Bismil'deki STKlar ve Siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelen Kaymakam Gülenç, 15 Temmuz da yapılacak etkinlikler için toplantı yaptı.

Kaymakam Gülenç, 15 Temmuz Darbe Girişiminde ülkemizi savunmak için şehit olan vatandaşlarımız için Bismil İhsaniye camisinde 11 Temmuz Salı günü saat 13:00’de  Mevlid-i Şerif okunacak dedi.

  Gülenç, Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen ve gazi olan vatandaşlarımız, Bismil’de da anılacak. 
15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenecek olan Mevlid-i Şerif programına  Bismil halkını davet eden Kaymakam Gülenç, Türk Halkının 15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çıktığını ifade ederek, 
Türkiye'nin bu kahramanları unutmayacağını söyledi. Kaymakam Gülenç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Geçtiğimiz yıl hainlerin girişimleriyle yapılmak  istenen darbe, milletimizin iradesine sahip çıkmasıyla geri püskürtülmüştür. Türk Milleti 15 Temmuz gecesi destan yazmış, kahramanlığını dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. Tarih yazan kahramanlarımızı 15  Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü'nde bir kez daha saygıyla anacağız dedi.

Toplantıda alınan kararlara göre;

11 Temmuz Salı saat 12.00'de şehit ve gaziler anısına Fırat Mahallesi'nde bulunan İhsaniye Camisi'nde mevlidi şerif okunacak.

11 Temmuz Salı saat 14.00'te Gülenç'in katılımıyla 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açılacak.

14 Temmuz Cuma saat 14.00'te kaymakamlığın konferans salonunda panel yapılacak.

15 Temmuz Cumartesi akşamı Ofis Çay Bahçesi'nde bütün sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla 15 Temmuz etkinliği yapılacak. 

Toplantıda alınan kararların ardından 15 Temmuz'da şehit olanlar için dua edildi.

Bismil’de 15 Temmuz fotoğraf sergisi açılıyor

Bismil ilçesinde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Açılıyor. Ülkemizde 15 Temmuz gecesi darbeye karşı duran ve İHA Muhabirleri tarafından çekilen en güzel karelerin seçilerek 65 seçkin fotoğraftan sergi düzenleniyor.

Bismil Belediyesi ve Kaymakamlığının ortaklaşa ev sahipliği yaptığı en güzel fotoğraf sergisine şimdiden büyük destekler geldi. Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç; “FETÖ darbe girişiminde karanlık güçlerin amaçları iç savaşı başlatarak, ülkeyi parçalamaktı. Ancak bizi bölmek isterken birbirimize kenetlenmemizi sağladılar. Bu tarihi gecede tüm ülkemizde şehit ve gaziler verdik, unutulmayacak bir tarihi günü halkın gücü ile beltaraf ettik. işte bu güzel gücün en güzel karelerini, 15 Temmuz Şehit ve Gaziler gününde sergileyerek halkımıza sunacağız.” diye konuştu.

11 Temmuz Saat:14:00 Sergi Açılışı Yapılacak

Bismil Belediyesi tarafından hazırlanan sergi, 11-16 Temmuz arasında  açık kalacak. Ayrıca 11 Temmuz Saat 14:00 Belediye Başkanı ve İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç ve STK’larla sergi’nin açılışına yapılacaktır.  Tüm Bismil halkının davetli olduğu Sergi 11 Temmuz’da başlayacak 16 Temmuz’da sona erecek.

Ayrıca Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç Fotoğraf sergisinde emeği geçen başta İhlas Haber Ajansı olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

45-002.jpg46-003.jpg
 

Editör: Haber Merkezi