15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan hain darbe girişiminin ikinci yıldönümüne girdik.

 Peki 15 Temmuz gecesi Bismil’de neler oldu.

Bismil’de o gece haber için dışarda olan Bismil haber gazetesinin muhabiri Hasan Gündüz, o karanlık geceyi anlattı.

Gündüz,” 15 Temmuz 2016 yılı gecesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) tarafından Türkiye de darbe yapmaya kalkıştılar. Darbenin ilk saatlerinde olayı sosyal medyadan öğrendikten sonra Bismil’de yaşanacak olaylar için dışarıya çıktım. Ama kimse dışarıda yoktu. Haber için Akparti Bismil ilçe teşkilatına gittim. Orda oturan 15 kişilik bir grup vardı. Daha sonra sela okunduktan sonra halk dışarıya çıkmaya başladı. Saatler ilerledikçe biriken kitle yürüyüşe geçerek slogan atmaya başladı.

Sokağa dökülen halk tekbirler eşliğinde sabaha kadar yürüyüş yaptı. Slogan sesini duyan vatandaşlar yürüyüşe katıldı.  Yürüyüş esnasında halk evlerinin balkonunda yürüyüşe destekte bulunduğunu söyleyen Gündüz, son olarak Bismil’de 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan kişilerin karanlık gecenin gizli kahramanları olduğu için  Bismil’de düzenlenecek 15 Temmuz anma programına gerçek kahramanlar protokolde yer almasının gerektiğini söyledi.

01-033-001.jpg03-036-001.jpg

Editör: Haber Merkezi