Bismil’de 15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında Şehit Kabirleri Ziyaret Edildi

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılı nedeniyle tüm yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken Bismil’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Toki mahallesinde bulunan Şehit Fırat Bayram ve Sanayi mahallesinde bulunan Şehit Erdal Yıldız’ın kabirlerini ziyaret ederek kabirleri başında dua edildi ve şehitlerin ailelerine ziyaret bulunuldu. Daha sonra 15 Temmuz şehitleri için Merkez Camisinde verilen mevlit etkinliğine katılan Başkan Yüksel, ardından protokol üyeleri ile birlikte Ayşe-Numan Konakçı parkında düzenlenen 15 Temmuz fotoğraf sergisine katıldı.

Ziyarete Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Askerlik Şube Başkanı Alper Akçe, İlçe Jandarma Komutan Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Şehit yakınları ve kurum müdürleri katıldı.

“Ülkemizi Güzel Günler Bekliyor”

Şehitlerin kabri başında Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinden sonra konuşan Başkan Vekili Yüksel, “Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah Devletimize, milletimize zeval vermek isteyenlere fırsat vermesin. İnşallah, milli birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde Türkiye’miz güzel günlere gidecek. Allah, şehitlerimizin ailelerine ve milletimize sabır, gazilerimize de sağlık ile afiyet versin” diye konuştu.

“O Hain Geceyi Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

Şehit kabirleri ziyareti ve Merkez camisinde verilen mevlit etkinliğinden sonra protokol üyeleri ile birlikte 15 Temmuz sergisini ziyaret eden Başkan Vekili Yüksel yaptığı açıklamada,  “Tüm Türkiye, 15 Temmuz gecesi millet olma şuuruyla diline, dinine, etnik yapısına, ırkına, yaşına bakmadan kadın veya erkek demeden meydanlara inerek, hainlere dersini verdi. Milletimizin kahramanlığıyla gurur duyuyorum. 15 Temmuz’da alçak, hain ve belki tarihimizdeki en kanlı, en hain terör örgütüne karşı 80 milyon vatandaşımız dimdik ayakta durdu ve vatanını korudu. Ülkemizin yaşadığı o hain geceyi asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

O gece Bismil halkı da meydanları boş bırakmadı

15 Temmuz 2016 yılında yaşanılan hain darbe girişiminde Bismilli vatandaşlarımızın da sokağa döküldüğünü altını çizen Başkan Yüksel konuşmasına şu şekilde devam etti;  “O hain ve karanlık gecede Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bismil halkı da meydanları boş bırakmadı. Ülkesine ve milletine böylesine sahip çıkan bir milleti kimsenin yıkmaya asla gücü yetmez. Rabbim hepsinden razı olsun, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin” ifadelerinde bulundu.

 

Tüm Bismilli vatandaşlarımız etkinliğimize davetlidir 

Bu akşam yapılacak 15 Temmuz etkinliğine tüm Bismillileri davet eden Başkan Yüksel, “ 15 Temmuz Pazar (Bu akşam) saat 21:00’de Hükümet Konağı önünde programımız başlayacaktır.  Kuran tilaveti ve tasavvuf müzikleri ile devam eden programımıza araştırmacı yazar Talha Uğurluel’in konuşması ve sinevizyon gösterileri ile son bulacaktır. Bu akşam tüm Bismilli vatandaşlarımız etkinliğimize davetlidir.

Editör: Haber Merkezi