Bismil’de 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitleri anma mitingine yürüyerek burada yapılan etkinliğe katıldı.
Erken saatlerde Türk bayraklarıyla İstasyon caddesinde bulunan miting alanına gelen vatandaşlar, güvenlik aramasından geçirildi. 
Programa, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Bismil İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, Bismil Savcısı Mustafa Atbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Siyasi parti temsilcileri, STK’lar kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından bir konuşma yapan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, “Milletimin darbe girişiminde sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir” 

Gülenç, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Rabbim şehadete ermiş tüm şehitlerimize o cennet makamına, bizleri de onların makamında onların şehadetinden nasiplenmeyi nasip eder. Bundan sonra bizden sonra gelecek nesillere, 15 Temmuz’u unutturmamak adına her yıl bu zaferimizi anmayı Rabbim nasip eder inşallah”   bu duygu ve düşüncelerle vatanı, bayrağı ve milleti uğruna canlarını feda eden başta 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, Kahraman gazilerimizi minnetle anıyor acil şifalar diliyorum. Vatanına, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize, bu mücadeleye destek olan tüm vatandaşlarımıza ve İlçemizde de 15 Temmuz Milli birlik nöbetlerine katılarak vatanına ve millet iradesine sahip çıkan ve bugünde bir arada olan tüm Bismil halkına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kaymakam Gülenç'in konuşmasında sonra Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına Zeki Kartal Konuşma yaptı.

Kartal;15 Temmuz ihanetinin olduğu gece, Kürt-Türk, Arap-Çerkez, Laz-Gürcü, Doğulu-Batılı, Kuzeyli-Güneyli, Sünni-Şii, Alevi-Caferi tüm yurttaşlarımız, hain kalkışmanın karşısında dimdik, ayakta durdu. Selahaddini Eyyubi’nin torunları, Fatih’in torunları çelik gibi imanlarıyla zulme karşı yekvücut oldu,  birlik oldu, destan yazdılar. O gece 22 milyon vatan evladı meydanlardaydı. Diğer 58 milyon insanımızda teyakkuzdaydı. Aklıyla, fikriyle, zikriyle tüm benliğiyle 22 milyonun yanındaydı. Bir buçuk milyar İslam âleminin elleri semada, İslam’ın son kalesi için duadaydı. O gece ihaneti de gördük, 80 milyonluk şanlı ordumuzun kutlu zaferini de… O gece göğsündeki imanla, elindeki bayrakla kahraman vatan evlatlarının, ölüm kusan tanklara, helikopterlere ve uçaklara nasıl kafa tuttuğunu gördük. O gece savaş uçaklarının, helikopter ve tankların, tek savunma aracı elindeki bayrak olan insanlara karşı nasıl aciz kaldığını gördük. Aslan postu giymiş çakalların yıkılışını, tükenişini gördük. 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi BİSTK yani Bismil İslami Sivil Topluk kuruluşları olarak bizlerde direniş için meydanlara indik. Abdestimizi aldık, kelime-i şahadetimizi getirip, evlatlarımızı ve gençlerimizi de alarak, sahaya inip, yüreğimizi hakka, bileğimizi halka dayayıp, vatan savunmasına geçtik. O gece BİSTK üyesi olarak ezici çoğunlumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın davetinden önce meydanlara indik. BİSTK üyesi Hıdır BEYDAĞ Hocamız Doğu ve Güneydoğu’da sala okuyan ilk kardeşimizdir. Mele Hıdır kardeşimiz imanı ve inancı gereği, kendi istek ve arzusuyla sala okumuş ve insanlarımızı direnişe motive etmiştir. Yoksa hiçbir şahıs, Sayın Hocamıza sala okuma teklifinde bulunmuş değildir.  

15 Temmuz gecesi darbe püskürülünceye kadar, vatan selamete çıkıncaya kadar, hainlerin belinin kırıldığından emin olununcaya kadar, sabah güneş doğuncaya kadar BİSTK olarak meydanlardaydık. Sonrasında da DARBEYA HAYIR MİTİNGLERİ ile meydanları boş bırakmadık. Mevlitler verdik, paneller düzenledik. Halkı motive eden, direniş ruhunu ayakta tutan, halkı bu konuda bilgilendiren ve bilinçlendiren birçok etkinlikler yaptık. 15 Temmuz gecesi bizi meydanlarda yalnız bırakmayan, balkonlardan ve pencerelerden bizleri destekleyen, sonrasında da bizlerden her türlü desteğini esirgemeyen, meydanlarda yanımızda yer alan, değerli Bismil halkına şahsım ve BİSTK üyesi tüm kardeşlerim adına sonsuz şükranlarımı sunarım dedi.

Bismil’de  15 Temmuz Milli Birlik günü kapsamında salalar da okundu
15 Temmuz'da FETÖ’nün darbe girişimini tüm halka duyurarak darbeyi engelleyen salâlar, yıldönümü nedeniyle  gece okundu.
Ezanları susturan darbelerden darbeleri susturan selalara programı kapsamında 15 Temmuz darbe girişimini birinci yıl dönümü dolayısıyla saat 00.13'de tüm camilerde salalar okundu.

Gece geç saatlere kadar devam program yürüyüşle son buldu.
 

1-079.jpg2-093.jpg3-097.jpg4-065.jpg5-036.jpg6-029.jpg7-027.jpg8-016.jpg10-013.jpg11-015.jpg12-010.jpg13-004.jpg
14-005.jpg16-003.jpg17-002.jpg30-009.jpg

32-003.jpg19-004.jpg18-002.jpg20-008.jpg

25-001.jpg23-011.jpg21-017.jpg

Editör: Haber Merkezi